Eveniment

Ceaţa provoacă întârzieri pe "Henri Coandă" şi pe Aeroportul Internaţional din Cluj

Ceaţa provoacă întârzieri pe "Henri Coandă" şi pe Aeroportul Internaţional din Cluj
10.01.2011, 11:14 34

Nouă curse aeriene înregistrează întârzieri, luni dimineaţă, laaterizarea programată pe Aeroportul "Henri Coandă" din Bucureşti,aeronavele neputând decola încă de la destinaţie din cauza ceţiidin Capitală, a declarat, pentru Mediafax, Valentin Iordache, purtătorul de cuvânt alaeroportului.

Potrivit lui Valentin Iordache, cursele care nu au putut încădecola sunt şase ale companiei Tarom şi trei ale unor companii dinMoldova, Ucraina şi Turcia.

Aeronavele care nu au plecat încă de la destinaţie erauprogramate să ajungă pe "Henri Coandă", luni dimineaţă, după ora7.00, astfel că vor avea întârzieri la aterizare şi, implicit, şila plecare.

Cursele care decolează de pe aeroportul bucureştean respectăgraficul orar, mai puţin cursele corespondente celor care nu auaterizat încă.

De asemenea, cinci curse aeriene operate, luni dimineaţă, de peAeroportul Internaţional Cluj-Napoca au înregistrat întârzieriîntre o oră şi trei ore, două au fost deviate la Timişoara, dincauza ceţii de pe aeroportul clujean, iar un zbor a fostanulat.

Potrivit site-ului Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca, suntîntârziate zborurile companiei Wizz Air care ar fi trebuit sădecoleze luni dimineaţă spre Bergamo, la ora 6.00, Londra - ora6.10, Forli - ora 7.20 şi Viena - ora 9.05, dar şi zborul Taromcare trebuia să aterizeze la ora 8.35 la Bucureşti.

De asemenea, cursele Wizz Air care ar fi trebuit să sosească, laora 00.20, de la Barcelona, respectiv 00.35, de la Madrid au fostdeviate pe Aeroportul Timişoara, pasagerii fiind aduşi cuautobuzele la Cluj. Aeronavele urmează să ajungă la Cluj când ceaţase va ridica.

Totodată, cursa companiei ungare Malev care trebuia să aterizezede la Budapesta la ora 01.15 şi apoi să decoleze la ora 6.10 a fostanulată. Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO