Eveniment

Cecilia Iliescu a plecat de la Banca Transilvania

10.04.2003, 00:00 293

Cecilia Iliescu, fost vicepresedinte al bancii si ulterior, dupa noua organigrama de conducere, director general adjunct, si-a dat ieri demisia din conducerea bancii si din Consiliul de Administratie(CA), locul ei in CA urmand sa fie luat de Ionut Patrahau, potrivit unor surse prezente la Adunarea Generala a Actionarilor.
Cecilia Iliescu a fost in conducerea bancii inca de la inceput, fiind de fapt si unul dintre fondatori, ea asigurand in perioada de tranzitie de la plecarea lui Iosif Pop si pana la numirea lui Robert Rekkers chiar interimatul bancii.
Patrahau, care este de fapt si vicepresedinte pe partea de corporate, este la Banca Transilvania din a doua parte a anului trecut, el fiind unul dintre oamenii de la ABN Amro Bank Romania care au plecat la Cluj dupa presedintele bancii - Robert Rekkers.
Actionarii Bancii Transilvania au aprobat  pe langa numirea lui Patrahau in Consiliul de Administratie si rocada in CA intre doi reprezentanti ai societatii de investitii financiare (SIF) Banat Crisana. Gabriela Grigore a luat astfel locul ocupat in ultimul an de Carmen Dumitrescu. 
Pe langa modificarile legate de CA, actionarii bancii au aprobat ieri si majorarea capitalului social, ca si bugetul de venituri si cheltuieli pe 2003, planul de investitii si strategia viitoare.
Banca isi va majora astfel capitalul social cu 257,775 mld. lei (in jur de 7 mil. euro), de la 696,853 mld. lei la 954,628 mld. lei, prin includerea rezervelor aferente anului 2002.
Majorarea de capital se va face prin emiterea a 257,8 milioane de actiuni cu o valoare nominala de 1.000 lei.  Vor primi cate 37 de actiuni pentru fiecare 100 de titluri detinute, actionarii existenti la data de inregistrare stabilita pentru 20 aprilie .
Actiunile Banca Transilvania au fost oprite ieri de la tranzactionare, ultimul pret mediu de tranzactionare de luni fiind de 3.750 lei/actiune. Titlurile bancii din Cluj sunt printre cele mai lichide, la pretul de luni capitalizarea bancii fiind de 78,4 milioane de dolari.
Cel mai mare actionar al Bancii Transilvania este Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) cu 15% din capital.
oana.nuta@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO