Eveniment

Cei mai mari jucători din economie 2016, cele mai mari idei pentru economia românească

Cei mai mari jucători din economie 2016, cele mai mari...
03.06.2016, 16:53 455

Ziarul Financiar organizează a patra ediţie a Conferinţei “Cei mai mari jucători din economie”, unul dintre cele mai importante evenimente dedicate economiei româneşti, pe 7 iunie, la Radisson BLU Bucureşti.

Ziarul Financiar invită înalţi oficiali ai statului, reprezentanţi ai celor mai mari bănci şi companii din România, de stat şi private, antreprenori, cadre universitare şi cercetători pentru a stabili ce trebuie făcut pentru ca economia să câstige noi jucători de calibru şi cum pot fi reduse decalajele dintre zonele ţării. O parte dintre temele ce se vor dezbate în cadrul evenimentului sunt: Care sunt motoarele de creştere pentru următorii cinci ani şi cum pot fi ele “turate” la maxim? Care sunt măsurile de care are nevoie mediul privat pentru a relua investiţiile şi pentru a crea noi locuri de muncă? Ce companii au trecut de la statutul de firme mijlocii la lideri de piaţă şi în ce industrii clasamentele au fost răsturnate? Puterea exemplului: ce pot învaţa companiile de talie medie de la liderii economiei romaneşti?

La eveniment participă ca speakeri: Bogdan Chiriţoiu, Preşedinte Consiliul Concurenţei, Christian von Albrichsfeld, Head of Country Continental România, Dragoş Damian, CEO Terapia a SUN PHARMA company, Ovidiu Ghiman, Director Executiv Comercial- Segment Business, Telekom Romania, Dan Ostahie, CEO Altex, Graţiela Gheorghe, Director Direcţia Achiziţii Consiliul Concurenţei, Cătălina Porojan, Director Group Large Corporate BCR, Valentina Vesler, Director Comunicare si PR Aqua Carpatica.

Jumătate din cifra de afaceri totală a companiilor din România este generată de 1.200 de jucători, firme care adună în bilanţuri 130 de miliarde de euro, firme care ţin exporturile anuale de 52 de miliarde de euro, firme care dictează însă şi balanţa importurilor, companii care prin deciziile lor de business îşi pun amprenta asupra oraselor în care au ales să investească. Au trecut prin reorganizări, şi-au adaptat strategiile la noile condiţii de piaţă şi au rămas în business. Care sunt măsurile de care au nevoie marile companii pentru a relua investiţiile şi pentru a crea noi locuri de munca? Cum pot fi atrase noi investiţii de mari dimensiuni în economia românească? Ce poate face România pentru a se întoarce la o lungă perioadă de creştere economică de 5-6% pe an, sustenabilă, care să îi permită recuperarea decalajelor faţă de Vestul Europei?

Moderatorul conferinţei va fi Cristian Hostiuc, director editorial Ziarul Financiar.

Mai multe detalii despre agenda evenimentului Cei mai mari jucători din economie 2016 şi înscrierile pentru participare le puteţi găsi pe website-ul: http://evenimente.zf.ro/eveniment-cei-mai-mari-jucatori-din-economie-2016-15277725/despre-eveniment-15277684

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO