Eveniment

Centru comercial de 40 mil. euro in Baneasa, inchiriat cu 6 luni inainte

09.11.2005, 19:10 32

Grupul francez de constructii Vinci va deschide anul viitor centrul comercial Feeria, in zona Baneasa, in urma unei investitii de 40 de milioane euro.

"Proiectul Feeria este unul dintre cele mai mari proiecte comerciale din Europa de Est si cel mai mare din tara. Ca dovada, este pentru prima oara in istoria Carrefour cand galeria comerciala este inchiriata 100% cu sase luni inainte", a declarat Frederik Roman, director de dezvoltare in cadrul grupului Vinci.

Prezenti in Romania prin intermediul filialei Soconac, francezii de la Vinci sunt la al treilea proiect de pe piata bucuresteana dupa realizarea turnului Victoria (din Piata Victoriei) si galeria comerciala Orhideea.

Dezvoltatorul Vinci va incepe de anul viitor constructia primului sau proiect in provincie, o galerie comerciala in Iasi.

La fel ca si in cazul Orhideea, compania Cegis va administra si galeria comerciala Feeria.

"Am colaborat cu Cegis atat in Romania, in cadrul galeriei Orhideea, dar si in Slovacia si vrem sa ne continuam aceasta relatie de afaceri si sa o extindem si in planurile noastre de dezvoltare din Rusia", a spus Roman.

Cu o suprafata de peste 30.000 de mp centrul comercial Feeria este parte integrata dintr-un amplu program imobiliar realizat de un grup de companii controlat de omul de afaceri Gabriel Popoviciu.

Alti parteneri ai grupului de dezvoltari imobiliare Vinci in acest proiect sunt Media Galaxy, Bricostore si Mobexpert, care vor deschide cate un magazin pe platforma comerciala.

Grupul Carrefour va construi in Baneasa cel de-al sasea hypermarket din Romania, totodata si cel mai mare din tara, avand o suprafata de 15.600 de mp din care 8.400 mp suprafata de vanzare.

"Cu acest nou proiect in Baneasa, ramanem fideli politicii noastre de expansiune in Romania si dorintei noastre de a avea 6 hypermarketuri in Capitala", a declarat FranÂ?ois Oliver, director general Carrefour Romania.

Lantul Media Galaxy, detinut de grupul Altex, este la randul sau implicat in proiectul comercial, unde va investi un milion de euro intr-un magazin cu o suprafata de 3.500 de metri patrati.

"Feeria este unul dintre cele mai mari parcuri de retail din Europa de Est si este primul pas facut de piata romaneasca catre construirea de mari suprafete de retail", a declarat Dan Ostahie, presedintele Altex.

Bricostore a investit, la randul sau, 14 milioane de euro intr-un magazin in centrul comercial. Magazinul va avea 14.000 de metri patrati si va genera aproape 200 de locuri de munca.

Grupul Mobexpert detinut de omul de afaceri Dan Viorel Sucu va investi la radul sau 15 milioane de euro in cel mai important proiect al sau de pana acum.

"Baneasa este cea mai prospera si mai dinamica zona din Bucuresti. De aceea nu vom construi doar un magazin, ci un mall de pentru amenajarea locuintei, in care vom avea si 10 spatii comerciale cu specific divers", a declarat Dan Viorel Sucu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO