Eveniment

Cine sunt antreprenorii care au reuşit să-şi menţină afacerile pe profit în plină criză

IAŞI: Pe 1 noiembrie au fost premiaţi nouă antreprenori din zona Moldovei şi a Bucovinei în cadrul unui eveniment organizat la Iaşi

Autor: Adelina Mihai

13.11.2012, 00:05 1210

Companiile din regiunea Munteniei şi a Dobrogei care au reuşit să îşi menţină profitabilitatea şi care au avut afaceri în creştere în perioada crizei vor primi mâine trofeele de "Campioni în business", în cadrul galei de premiere a proiectului "Campioni în business" - ediţia 2012.

Tot în cadrul acestui eveniment vor fi acordate şi premiile pentru campionii în business din toată ţara, după ce ZF a avut o serie de evenimente regionale de premiere a antreprenorilor cu cele mai bune perfor­manţe în afaceri.

De mai bine de cinci ani, Ziarul Financiar acordă premii antreprenorilor români care au cunoscut o dinamică specta­culoasă a afacerilor, în cadrul proiectului "Campioni în business" organizat împreună cu fondul de investiţii Enterprise Investors, cea mai mare bancă locală - BCR, Fundaţia Triple Helix şi firma de audit şi consultanţă fiscală PwC.

În cadrul proiectului "Campioni în business" sunt premiate cele mai dinamice companii cu capital autohton, care au avut anul trecut o cifră de afaceri de cel puţin 3 milioane de euro, iar în ultimii trei ani au reuşit să se menţină pe profit operaţional.

Până în prezent, peste 20 de antreprenori din regiunile Moldova, Bucovina, Transilvania şi Banat au obţinut titlul de campioni în business, ca urmare a performanţelor pe care le-au avut în afaceri. În cadrul evenimentelor din acest an, au fost premiaţi la Cluj şi la Iaşi pentru evoluţia afacerilor antreprenorii unor companii precum IPEC SA din Alba Iulia (un producător de articole de menaj din porţelan, cu o cifră de afaceri de 14,7 mil. euro în 2011, în creştere cu 35% faţă de 2010), Energobit SRL din Cluj-Napoca (o companie care activează în domeniul echipamentelor energetice, controlată de trei foşti angajaţi ai Renel - Gadola Ştefan, Socea Ioan şi Péter Pál), Fiterman Pharma SRL (producător de medicamente) sau Transgor Logistik ( care derulează afaceri de transport şi logistică). Anul acesta, clasamentul "Campioni în business" a avut un eşantion iniţial de peste 4.000 de companii, dintre care au intrat în analiza finală 200 de companii cu afaceri cumulate de 6,27 miliarde de euro în 2011 şi un număr de peste 75.000 de angajaţi.

CLUJ: Pe 24 octombrie, la Cluj, au fost premiaţi cei nouă antreprenori din zona Transilvaniei şi a Banatului care au fost "Campionii în business" în 2012

În cadrul Galei "Campioni în business", Bucureşti 2012, va avea loc şi o prezentare a antreprenorilor care au reuşit să îşi crească afacerile pe timp de criză, aceştia fiind Doina Cepalis (fondatoarea Te-Rox Prod, firmă din Paşcani ale cărei produse, huse şi centuri pentru scaunele auto pentru copii şi antreprenorul anului în 2010), Mihai Miron (proprietarul Ropharma şi antreprenorul anului în 2011) şi Mircea Tudor (fondatorul MB-Telecom care a primit un premiu special la gala din 2011). Gala "Campioni în business" va avea loc la hotelul Intercontinental din Bucureşti, sala Fortuna, începând cu ora 18.00. Invitatul special al serii va fi Joyce O'CONNOR, preşedinte Emeritus în cadrul Colegiului Naţional al Irlandei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO