Eveniment

Ciolos: Vrem sa asiguram o stabilitate minima a veniturilor agricultorilor

23.04.2010, 13:18 31

Dacian Ciolos, comisarul european pentru Agricultura, a anuntatin timpul vizitei sale la Bucuresti, ca principalele obiective alereformarii Politicii Agricole Comune (PAC) sunt asigurareaalimentelor si a veniturilor minime ale agricultorilor.

"Vrem sa asiguram aprovizionarea pietelor europene cu produseagro-alimentare de calitate si o stabilitate minina a venituriloragricultorilor. De asemenea mentinerea diversitatii agriculturiloreuropene si a ocuparii teritoriului rural cu agricultori intr-unspectru cat mai larg, sunt obiectivele noastre", a declaratCiolos.

Agricultura romaneasca este caracterizata de cultura mare de grau,porumb sau floarea-soarelui, care se pliaza pe suprafete de40.000-50.000 de hectare, dar si de exploatatiile mici de deal simunte, avand 2-3 hectare si cateva animale.

Ministerul Agriculturii a trimis cateva propuneri catre ComisiaEuropeana care sa promoveze diverse sectoare, cum ar filegumicultura, pomicultura, zootehnia, zona de deal si munte carevor putea primi subventii diferite, alte forme de sprijin, dupa cumafirma anterior Adrian Radulescu, secretar de stat in cadrulMinisterului Agriculturii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO