Eveniment

Circa 870 km de drum vor fi protejaţi de zăpadă prin plantarea de copaci, investiţie de 1,2 mil.euro

Circa 870 km de drum vor fi protejaţi de zăpadă prin plantarea de copaci, investiţie de 1,2 mil.euro

Foto Radu Chindris

Autor: Liviu Iancu

14.06.2011, 23:32 849

Circa 870 kilometri de drum vor fi protejaţi de zăpadă prinplantarea de copaci în zonele periculoase, în urma unei investiţiide 1,2 milioane euro, miniştrii transporturilor şi mediului, AncaBoagiu şi Laszlo Borbely, semnând marţi un protocol în acestsens.

"Din cei 870 kilometri de drum care ar trebui să fie protejaţicu parazăpezi, CNADNR putea acoperi doar 133 de kilometri. Cuperdele forestiere vom putea acoperi toţi cei 870 km, acolo undesunt punctele critice", a declarat Boagiu. Ea a adăugat căinvestiţiile în parazăpezi pentru punctele critice de pe întreagalungime de 870 kilometri ar fi fost de 40 milioane euro, în timp ceprin noua soluţie, respectiv perdelele forestiere, costurile sereduc la 1,2 milioane euro.

Banii vor fi puşi la dispoziţie de Ministerul Mediului, dinfonduri pentru mediu. Boagiu a spus că se va crea o echipă mixtădin cele două ministere, care în prima fază va identificaproprietarii terenurilor pe care va urma să fie plantaţi copacii.La rândul său, Laszlo Borbey a afirmat că există două hotărâri deguvern, din 2004 şi 2006, care prevăd plantarea de perdeleforestiere pe o lungime de o mie de kilometri de drum.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO