Eveniment

Comisarul UE pentru ajutor umanitar vine în România; trei noi ţări oferă sprijin la inundaţii

06.07.2010, 14:36 31

Comisarul european pentru Cooperare Internaţională AjutorUmanitar şi Răspuns la Situaţii de Criză, Kristalina Gheorghieva,va face, vineri, o vizită în România, în timp ce alte trei state -Bulgaria, Ungaria şi Polonia - au oferit ajutor în urmainundaţiilor din Moldova, scrie Mediafax.

Comisarul european pentru Cooperare Internaţională, AjutorUmanitar şi Răspuns la Situaţii de Criză, Kristalina Gheorghieva,va face, vineri, o vizită în România, a anunţat, marţi, purtătorulsău de cuvânt, Ferran Tarradellas Espuny. "Vizita are loc vineri,un lucru important deoarece atunci este anunţată o viiturăputernică ce ar putea provoca noi inundaţii", a explicat oficialuleuropean.

El a adăugat că noi ţări s-au oferit să ajute România, remarcândfaptul că o parte dintre acestea au fost, la rândul lor, gravafectate de inundaţii recente.
Astfel, potrivit lui Ferran Tarradellas Espuny, Ungaria a oferitajutor, printre care 10 pompe şi două generatoare electrice,Polonia a oferit două containere cu material pentru combatereaefectelor inundaţiilor, o echipă de 23 de specialişti şi patrupompe de capacitate mare. Citiţi mai mult despre pagubele produse de inundaţiipe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO