Eveniment

Comisia Europeană alocă peste 70 milioane de euro pentru îmbunătăţirea calităţii apei în judeţele Sibiu şi Braşov

Comisia Europeană alocă peste 70 milioane de euro...

Autor: Mediafax

18.03.2022, 17:19 121

Comisia Europeană a aprobat vineri o investiţie de peste 70 milioane de euro din Fondul de coeziune destinată îmbunătăţirii infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţele Sibiu şi Braşov.

Cu ajutorul fondurilor, mai multe gospodării vor fi conectate la infrastructura de apă şi apă uzată. De asemenea, proiectul va duce la reducerea riscului de îmbolnăvire prin înlocuirea conductelor de azbociment şi prin eliminarea riscului ca apa potabilă să provină din surse puternic contaminate.

Proiectul va pune la dispoziţie 10 kilometri de conducte de colectare a apelor reziduale şi 40 km de noi conducte de canalizare. Se vor construi şi renova 26 de noi staţii de pompare a apelor uzate menajere. În plus, prin proiect se vor conecta gospodăriile la reţeaua de canalizare, eliminându-se nevoia de fose septice.

Zona de captare a apelor de suprafaţă va fi reabilitată, se vor instala 156 km de noi conducte principale de aducţie şi se vor reabilita 55 km de conducte principale. În total, se vor construi 164 km de reţea de distribuţie a apei potabile şi se vor reabilita 100 km.

Comisia Europeană susţine că buna funcţionare a reţelelor de apă potabilă şi de apă reziduală va stimula dezvoltarea turismului în regiune, va proteja mediul, reducând poluarea solului şi îmbunătăţind calitatea apei râurilor.

„Acest proiect demonstrează că politica de coeziune vizează în primul rând îmbunătăţirea calităţii vieţii de zi cu zi a cetăţenilor noştri. De exemplu, în acest proiect este vorba despre apă. Proiectul va îmbunătăţi în mod semnificativ infrastructura de apă uzată şi de apă din regiunile Sibiu şi Braşov. Va sprijini economia, va proteja mediul şi va avea efecte pozitive asupra sănătăţii oamenilor”, a declarat Elisa Ferreira, comisarul pentru coeziune şi reforme.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO