Eveniment

Companiile clujene din IT merg contra valului si continua angajarile

Companiile clujene din IT merg contra valului si continua angajarile

Cornel Brody, director general al iQuest Technologies, spune ca face 100 de angajari

28.01.2009, 20:08 25

Companiile clujene Endava, EBS si iQuest Technologies au anuntat ca vor continua anul acesta sa faca angajari, in conditiile in care multe dintre firmele clujene au anuntat disponibilizari.
Oficialii Endava, membra a grupului britanic cu acelasi nume, specializata in furnizarea de servicii IT, a anuntat ca intentioneaza sa angajeze in acest an inca 60 de persoane. In conditiile in care in prezent in sediile Endava din Cluj, Iasi si Bucuresti lucreaza peste 150 de persoane, cresterea este de 40%.
"Nu avem proiecte afectate de criza financiara, chiar daca recesiunea globala are efect si asupra domeniului IT, mai ales asupra firmelor care au unu sau doi clienti, insa noi nu resimtim in mare masura efectele acestei crize. Preconizez ca recesiunea economica se va mai prelungi pana la finele acestui an, dupa care vor urma doi-trei ani de convalescenta", a declarat Marian V. Popa, managing director al Endava Europa de Est.
Conducerea companiei EBS, furnizor de solutii software integrate de gestiune ERP, a anuntat de asemenea ca in acest an intentioneaza sa angajeze 40 de oameni. La finele anului trecut numarul de angajati EBS era de 260 de oameni, in crestere cu 45% fata de 2007.
"Anul acesta va insemna pentru EBS si demararea a doua proiecte de amploare pentru piata germana in domeniul offshore, care implica angajarea a aproximativ 20 de informaticieni. Tot in acest an intentionam sa ne intarim activitatile desfasurate pe piata germana in directia SAP", a declarat pentru ZF Transilvania Daniel Metz, directorul general al companiei EBS Romania. Compania are sediul central la Cluj-Napoca si filiale deschise la Sibiu, Brasov si Arad.
Compania romano-germana iQuest Technologies, furnizor de solutii si consultanta IT are in prezent la Cluj-Napoca 170 de angajati, si intentioneaza ca pana la finele anului viitor sa ajunga la 270 de oameni in Cluj si 400 de persoane in cele noua birouri detinute in Europa.
"Companiile de IT din India si China au, o mana ieftina de lucru si sustinerea statului in dezvoltarea activitatilor intreprinse de acestea. In momentul in care trebuie sa te lupti cu aceste companii, trebuie sa gasesti o nisa de piata care sa-ti asigure dezvoltarea propriei afaceri. In momentul de fata nu intampinam greutati legate de criza financiara globala, acest lucru datorandu-se in principal faptului ca modelul nostru de business este bazat pe parteneriate pe termen lung", a declarat Cornel Brody, director general al iQuest Technologies.
 
 
 

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO