Eveniment

Concefa si Ambient dau afara 1.000 de angajati

20.11.2008, 17:28 20

Companiile sibiene Concefa si Ambient, cu activitati in domeniul constructiilor, respectiv al distributiei materialelor de constructii, vor concedia incepand cu aceasta luna aproximativ 1.000 de angajati, ca efect al crizei economice, dar si al venirii iernii, vreme nefavorabila acestor activitati.

Potrivit Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca Sibiu, citata de Mediafax, grupul Concefa a anuntat concedierea colectiva a 705 de angajati, in perioada noiembrie 2008 - februarie 2009.
"Motivele care determina concedierea sunt, pe de o parte, conditiile meteorologice nefavorabile in perioada de iarna pentru desfasurarea activitatii de constructii, iar pe de alta parte contextul economic mondial si local, aceasta este explicatia angajatorului in cauza", declara oficialii AJOFM Sibiu.
In cazul Ambient, disponibilizarile vor afecta circa 250 de angajati care vor fi concediati in perioada 1-10 decembrie. "Din cadrul companiei noastre vor pleca 248 de angajati, ceea ce reprezinta 8% din totalul personalului. Deocamdata, nu avem intentia de a aplica si alte reduceri de personal", au declarat reprezentantii Ambient.
Potrivit purtatorului de cuvant al AJOFM Sibiu Aniela Corlatean, cei aproape o mie de muncitori care vor fi disponibilizati nu provin doar din judetul Sibiu.
Acesta este al treilea val de concedieri colective anuntat de catre AJOFM Sibiu in ultimele zece zile. Pana in prezent, zece societati comerciale din judet au anuntat disponibilizarea a peste 1.500 de muncitori.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO