Eveniment

Conflict între Copos şi angajaţii Ana Imep

Autor: Ioana David

08.11.2010, 23:15 119

Angajaţii companiei producătoare de motoare electrice Ana Imepdin Piteşti, controlată de omul de afaceri George Copos, au ieşitieri în stradă nemulţumiţi de faptul că administraţia le-a oferit omajorare salarială sub cea solicitată, în timp ce managementulrămâne ferm pe poziţii şi anunţă că nu poate onora cererea.

"Am avut negocieri cu patronatul în care am cerut o majorare asalariilor şi condiţii de muncă mai bune pentru cei 540 desalariaţi, dar patronatul a onorat revendicările noastre doar înmică măsură. În 27 octombrie am fost în grevă de avertisment şi,conform legislaţiei în vigoare, de astăzi (luni-n.red.) amdeclanşat greva generală pe termen nelimitat", a spus FlorinStănculescu, liderul sindicatului societăţii citat de Mediafax.Potrivit lui Stănculescu, sindicatul a cerut o majorare salarialăde 220 de lei, iar patronatul a oferit o mărire de 20 de lei.Diferenţă înseamnă practic pentru cei 540 de salariaţi un total decirca 25.000 de euro pe lună costuri în plus pentru patronulrapidist. Nu sunt disponibile informatii legate de salariul mediula nivelul companiei.

Pe de altă parte, administraţia Ana Imep a propus o creşteresalarială de 6,2% şi susţine că nu poate trece de acest niveldeoarece activitatea a fost redusă în anii 2009 şi 2010 şi firmaresimte efectele crizei. "În contextul crizei economice mondiale,cifra de afaceri a scăzut cu peste 50% în ultimii doi ani.Producţia fizică a scăzut şi ea cu peste 50 % în aceeaşi perioadă.Pe primele 9 luni ale anului 2010 profitul din exploatare a fostrealizat în proporţie de 20 % în comparaţie cu prevederilebugetului de venituri şi cheltuieli", a spus Gheorghe Bădescu,directorul general al Ana Imep.

Ana Imep a raportat anul trecut un profit brut de 1,2 milioanede euro, de două ori şi jumătate mai mare decât cel înregistrat în2008, la o cifră de afaceri de 26 mil. euro, potrivit datelor de laRegistrul Comerţului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO