Eveniment

Consiliul Concurentei analizeaza Stirom si Begacom

18.08.2003, 00:00 34



Consiliul Concurentei analizeaza posibilele concentrari economice ce ar putea rezulta in urma unor tranzactii efectuate in acest an pe piata sticlariei si substantelor chimice.



Astfel, Consiliul Concurentei va incepe la 1 septembrie o investigatie care vizeaza evaluarea impactului asupra pietei sticlariei de ambalaj si menaj a concentrarii economice realizate prin preluarea de catre MGL Mediterranean Glass Limited Cipru a 50,99% din actiunile Stirom Bucuresti.



Potrivit articolului 48, alineatul 1 din Legea concurentei, "orice procedura de investigatie necesita audierea agentilor economici participanti la intelegerea, decizia de asociere ori practica concertata sau la concentrarea economica, obiect al investigatiei", se arata intr-un comunicat al institutiei.



Stirom produce si comercializeaza articolele de sticlarie pentru ambalaj si menaj, fiole farmaceutice si tuburi din sticla. In 2002, compania a raportat pierderi de 105,5 miliarde de lei, la un total al veniturilor de 769,8 miliarde de lei.



De asemenea, Consiliul Concurentei urmeaza sa stabileasca data inceperii audierilor in cazul concentrarii economice realizate de catre Begacom Timisoara prin dobandirea controlului asupra societatii Uzinele Sodice Govora Ramnicu Valcea, a anuntat Consiliul.



La sfarsitul anului trecut, Autoritatea pentru Privatizare a vandut pentru doua milioane de dolari 83,91% din actiunile societatii din Ramnicu-Valcea. Begacom s-a angajat sa realizeze investitii tehnologice in valoare de trei milioane de dolari, la care se vor adauga 400.000 $ pentru protejarea mediului.



Uzinele Sodice Govora produc substante chimice anorganice de baza. Capitalul social al companiei este de 365,1 miliarde de lei impartit in actiuni cu o valoare nominala de 25.000 lei. Ultimul pret mediu inregistrat in data de 8 iulie pe piata Rasdaq a fost de 6.982 lei/actiune.



Cele doua tranzactii s-au derulat pe piata Rasdaq.
ionut.bonoiu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO