Eveniment

Consiliul IMM-urilor este împotriva penalităţilor majorate de la Fisc

Consiliul IMM-urilor este împotriva penalităţilor majorate de la Fisc

Autor: Mediafax

22.08.2012, 00:00 75

Majorarea penalităţilor pentru obligaţiile fiscale nedeclarate, stabilite de organele de inspecţie fiscală, va avea efecte negative majore asupra mediului de afaceri prin creşterea corupţiei în rândul funcţionarilor de la Fisc şi falimentul firmelor, potrivit Consiliului pentru IMM-uri.

"Consiliul Naţional pentru Întreprinderi Private Mici şi Mijlocii nu îşi poate exprima susţinerea pentru unele măsuri cuprinse în proiectul de modificare a Codului de procedură fiscală, care vor avea efecte negative majore, respectiv pentru creşterea penalităţilor, prin instituirea pentru obligaţiile fiscale de plată nedeclarate de contribuabil şi stabilite de organele de inspecţie fiscală, a unei sancţiuni cu o penalitate de 30% din obligaţiile fiscale principale de plată individualizate în decizia de impunere. Aplicarea penalităţii nu înlătură obligaţia de plată a dobânzilor, penalităţilor de întârziere sau majorărilor de întârziere, fiind suplimentară faţă de acestea", se arată într-un comunicat al Consiliului.

Reprezentanţii firmelor mici şi mijlocii menţionează că penalitatea va reprezenta venit la bugetul căruia îi aparţine creanţa principală stabilită de organele de inspecţie fiscală, astfel că penalitatea reprezintă creanţă fiscală accesorie şi are regimul juridic al acesteia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO