Eveniment

Construirea unei autostrăzi va avea un cost standard pe kilometru de 5,05 - 6,1 milioane euro

Construirea unei autostrăzi va avea un cost standard pe kilometru de 5,05 - 6,1 milioane euro

Autor: Mediafax

07.11.2010, 14:21 29

Construirea unei autostrăzi va avea un cost standard pekilometru cuprins între 5,05 milioane euro şi 6,1 milioane euro,fără TVA, iar reparaţia capitală a unei căi ferate va costa 1,19milioane euro/km, fără TVA, conform unui proiect de HG elaborat deMinisterul Transporturilor, informează Mediafax.

Proiectul conţine 12 standarde de cost pentru obiective deinvestiţii finanţate din fonduri publice din domeniulinfrastructurii de transport.

"Standardele de cost elaborate de Ministerul Transporturilor şiInfrastructurii constituie documente de referinţă cu rol de ghidarein promovarea obiectivelor de investiţii, finanţate din fonduripublice, similare din punct de vedere tehnic cu obiectivele dereferinţă prezentate în standardele respective. Standardele de cost(...) se adresează operatorilor economici, pentru elaborareaofertelor în vederea contractării investiţiilor din domeniulinfrastructurii în transporturi şi ordonatorului de credite pentrufundamentarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivelor deinvestiţii şi a necesarului de fonduri publice pentru finanţareaprogramelor de investiţii în condiţii de eficienţă economică", searată în document.

Standardele de cost vor fi actualizate periodic sau ori de câteori este necesar, prin hotărâre a Guvernului, la propunereaMinisterului Transporturilor, în funcţie de evoluţia progresuluitehnic şi al preţurilor resurselor specifice în domeniulinfrastructurii în transporturi şi/sau pe baza solicitărilorfundamentate de alte organe de specialitate. Citiţi mai multe pewww.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO