Eveniment

Consultantii, alaturi de notari cer amanarea certificatului energetic

16.12.2009, 23:10 18

Asociatia Romana a Agentiilor Imobiliare (ARAI) solicitaMinisterului Dezvoltarii Regionale si Locuintelor sa amane celputin pana in semestrul al doilea al anului 2010 aplicarea legiicare impune existenta certificatului energetic la incheiereatranzactiilor imobiliare. Legea urmeaza sa intre in vigoare la 1ianuarie 2010, insa atat consultantii imobiliari, cat si notariiconsidera ca nu este un moment prielnic pentru introducerea acesteilegi, care va opri sau va intarzia vanzarea de locuinte vechi.

Certificatul energetic este un document pe care proprietarul vatrebui sa-l detina in momentul in care doreste sa inchirieze sau savanda locuinta, pentru a arata ce consum energetic are imobilul.Legea a fost promulgata inca din 2005 si urmeaza sa intre invigoare in ianuarie 2010.

"Numarul auditorilor energetici este foarte mic, in unele judeteei lipsind cu desavarsire, iar activitatea de certificare estedestul de laborioasa, fapt ce contribuie la obtinerea dificila aacestor certificate, cu un consum mare de timp si costuriridicate", afirma reprezentantii ARAI. In replica, Emilia-CernaMladin, presedintele Asociatiei Auditorilor Energetici pentruCladiri (AAEC), a afirmat ca sunt suficienti auditori pe piata sica multi nu au de lucru.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO