Eveniment

Contracte in domeniul aerospatial si de IT cu firme britanice

22.10.2003, 00:00 20



Misiunea comerciala britanica in Romania, care se desfasoara in aceste zile la Bucuresti si Constanta, a avut pana in prezent ca rezultat semnarea a doua precontracte cu companii romanesti in domeniul aerospatial si in cel al tehnologiei informatiei.



"Grupul britanic BAE Systems a incheiat un acord cu Romaero pentru modernizarea unor aeronave, iar reprezentantii Hewlett-Packard au negociat un contract cu firma Solectron", a declarat directorul executiv adjunct al BAE Systems pentru Europa de Est, David White.



Reprezentantul misiunii comerciale nu a precizat valoarea celor doua acorduri de principiu, aratand ca aceasta este inca in curs de negociere.



Referitor la contractul cu Romaero, el a adaugat ca acesta avantajeaza compania romana din punctul de vedere al transferului de tehnologie si al ceritificarii lucrarilor sale. "Vom promova Romaero nu neaparat in contracte cu BAE Systems, ci si pentru altele", a mai spus White.



Grupul britanic cu activitati in domeniul apararii constituie principalul component al misiunii comerciale din Marea Britanie. Aceasta este formata din peste 60 de membri, reprezentand majoritatea companiilor importante britanice din acest sector.



Misiunea este considerata de ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti, Quinton Quayle, drept "cea mai importanta din istoria relatiilor celor doua tari si, de asemenea, cea mai ampla misiune din strainatate in domeniul apararii".



"Aceasta misiune reprezinta si un vot de incredere acordat Romaniei din partea investitorilor britanici, care au venit aici pentru ca sunt convinsi ca pot face afaceri pe piata romaneasca", a afirmat Quayle.



Oficialul britanic a mai aratat ca dupa incheierea misiunii este de asteptat ca atat schimburile comerciale dintre Romania si Marea Britanie, cat si volumul investitiilor sa creasca intr-un ritm mai alert decat cel inregistrat in prezent.



De asemenea, grupul britanic BAE Systems nu exclude posibilitatea participarii sale in privatizarea sectorului de aparare din Romania, dar o astfel de implicare presupune intai o perioada de cunoastere a pietei, a declarat, marti, directorul executiv adjunct al companiei pentru Europa de Est, David White.



"Nu ne e teama sa investim in alte tari, iar dupa cum se prezinta oportunitatile din Romania le vom lua foarte serios in considerare. Dar pentru aceasta mai trebuie sa facem niste pasi mari, sa intelegem Romania, sa parcurgem o perioada de cunoastere", a afirmat White.



Pe de alta parte, el a aratat ca o astfel de implicare ar urma in mod natural programului pe care compania il deruleaza in prezent in Romania pentru renovarea, modernizarea si livrarea a doua fregate tip 22 catre Marina Romana.



BAE Systems este una dintre cele mai importante companii cu activitati in domeniul design-ului, productiei si intretinerii de echipamente de aviatie militara, nave, submarine, radare, comunicatii si electronice.



Grupul are aproape 100.000 de angajati si realizeaza vanzari anuale de circa 12 miliarde de lire sterline.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO