Eveniment

Cora s-a hotarat sa ridice obiectivul de vanzari

28.09.2005, 19:26 70

Grupul francez Cora si-a ridicat obiectivele de vanzari anuntate pentru acest an pe piata romaneasca: daca in primavara acestui an mizau pe o cifra de afaceri de 150 de milioane de euro, in prezent oficialii estimeaza afaceri de peste 170 de milioane de euro.

"Vom realiza vanzari de peste 170 de milioane de euro deoarece in acest an vom avea doua magazine operationale", a declarat Philippe Lejeune, presedintele companiei Romania Hypermarche cea care opereaza magazinele Cora de pe piata romaneasca. Compania va deschide astazi al doilea magazin de pe piata romaneasca in zona Lujerului. Magazinul a implicat investitii de 40 de milioane de euro.

"Spre deosebire de magazinul din Pantelimon, cel din Lujerului este situat intr-o zona mai densa si cu o putere de cumparare mai ridicata", a declarat Patrick Bonislawski, directorul magazinului Cora - Lujerului. In aceste conditii el este mai optimist decat presedintele companiei in privinta vanzarilor.

"Magazinul din Pantelimon va realiza vanzari de 140 de milioane de euro in acest an, in timp ce magazinul din Lujerului - 50 de milioane de euro", a completat Bonislawski.

Magazinul din zona Lujerului are o suprafata mai mica (14.000 de metri patrati) decat cel din Pantelimon (16.000 de metri patrati).

"Estimam ca vanzarile celor doua magazine sa fie comparabile anul viitor", a mai spus Bonislawski.

Primul magazin Cora a fost deschis in toamna anului 2003 in zona Pantelimon si a implicat investitii de 50 de milioane de euro.

"Anul viitor vom mai deschide un magazin la Cluj", a mai spus Lejeune, care nu a dorit sa faca alte comentarii.

Romania Hypermarche a realizat anul trecut, potrivit datelor Ministerului de Finante, o cifra de afaceri de peste 100 de milioane de euro.

Principalul concurent pe piata locala al Cora este tot un grup francez, Carrefour, prezent prin intermediul unuia dintre francizatii sai Hyparlo. Acesta opereaza in prezent patru magazine in Bucuresti si Brasov si a realizat anul trecut o cifra de afaceri de peste 240 mil. euro, potrivit datelor Ministerului Finantelor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO