Eveniment

Cosmote: Investim 450 mil. euro

24.02.2006, 22:18 15

Cosmote Romania, operatorul de telefonie mobila aflat vreme indelungata in cautarea unui loc pe piata telecom din Romania, a anuntat ieri pentru prima oara numarul de clienti pe care a reusit sa-i atraga incepand cu 6 decembrie, data relansarii. Operatorul a atras pana la finalul anului 30.000 de utilizatori, ajungand la un total de aproape 49.000 de clienti. Oficialii operatorului au precizat ca, inainte de relansare, compania a reactualizat baza de clienti, deconectandu-i pe cei inactivi. Totodata, compania a confirmat ca va investi aproape jumatate de miliard de euro in principal in extinderea acoperirii.

Cosmote Romania a incheiat anul trecut cu o pierdere operationala (EBITDA) de 20 mil. euro, la venituri de 8 mil. euro. Schimbarea actionariatului a adus insa in bilant un profit net de 79,7 milioane de euro, dupa stergerea datoriilor in valoare totala de 119 milioane de euro. Stergerea datoriilor a avut loc la momentul achizitiei a 70% din actiunile operatorului de catre Cosmote, in iulie 2005.

In perioada 6 -31 decembrie, compania a obtinut venituri de 3,5 milioane de euro si a inregistrat o pierdere neta de 9,8 milioane de euro. Pierderea operationala in trimestrul patru al anului trecut a fost de 12,3 milioane.

Reteaua Cosmote Romania acopera circa 80% din populatia Romaniei, iar operatorul are ca obiectiv extinderea retelei pentru a acoperi 90% din populatie pana la finalul acestui an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO