Eveniment

COST Targoviste s-a imprumutat la actionarul majoritar

03.06.2004, 00:00 39

Combinatul de Oteluri Speciale Targoviste(COST) a anuntat ieri ca a semnat, in calitate de debitor, un contract de imprumut cu actionarul majoritar al companiei, Mechel Trading A.G. Elvetia.
Valoarea imprumutului acordat de Mechel Trading este de 378.000 dolari si are ca destinatie finantarea mijloacelor circulante ale COST.
Mechtel Trading este detinuta de casa de comert elvetiana Conares Trading, aflata in proprietatea unor companii metalurgice rusesti.
Dobanda aferenta acestui contract de imprumut este de 3% pe an, rambursarea urmand sa se faca pana la data de 28 august. COST nu a constituit garantii pentru imprumutul respectiv.
Mechtel Trading detine 79,7% din actiunile COST, cel mai important actionar minoritar fiind SIF Oltenia cu o participatie de 14,4%.
Actiunile COST sunt listate la Bursa de Valori, ultima tranzactie  cu aceste tiluri perfectandu-se la pretul de 11.500 lei/actiune. Capitalizarea bursiera a companiei este de 12,7 milioane euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO