Eveniment

Cultura nu "performează". Guvernul vrea să concedieze 630 de angajaţi din teatre şi muzee. Cum comentaţi?

Cultura nu "performează". Guvernul vrea să concedieze 630 de angajaţi din teatre şi muzee. Cum comentaţi?

Autor: Maria TOADER

19.10.2010, 15:32 26

Circa 638 de angajaţi din teatre, muzee şi alte centre decultură din subordinea Ministerului Culturii ar putea fidisponibilizaţi, potrivit unui proiect de act normativ pregătit deconducerea instituţiei, informează Gândul.

În nota de fundamentare a Hotărârii de Guvern, ministerulexplică de ce se impune o astfel de tăiere: "Principalul scop alrestructurării instituţionale este acela al diminuării efectelornegative ale crizei, manifestate puternic asupra bugetului generalconsolidat şi care nu mai poate suporta cheltuieli nejustificate deperformanţa obţinută."

Potrivit notei de fundamentare, de la Opera Naţională dinBucureşti vor fi desfiinţate 61 de posturi ocupate, de la TeatrulNaţional de Operetă "Ion Dacian" din Bucureşti - 43 de posturi, dela Teatrul Naţional "I.L. Caragiale" din Capitală - 40 de posturi,de la Opera Naţională Română din Timişoara - 10 de posturi, de laOpera Naţională Română din Cluj-Napoca - 15 de posturi, iar de laFilarmonica "George Enescu" vor fi tăiate 10 posturi. Vedeţiunde vor mai avea loc concedieri pe www.gandul.info.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO