Eveniment

Cum au reacţionat Viorica Dăncilă şi Klaus Iohannis la întrebarea „Care este aria cercului? ”

Cum au reacţionat Viorica Dăncilă şi Klaus Iohannis...

Autor: Ana Petrescu

19.11.2019, 22:18 3800

Viorica Dăncilă a fost întrebată, la dezbaterea pe care a organizat-o marţi seara, în paralel cu cea a lui Klaus Iohannis, care este aria cercului. Răspunsul prezidenţiabilului PSD a fost oferit doar pe jumătate, în timp ce şeful statului a tăcut, însă a zâmbit.

Viorica Dăncilă a afirmat surâzând că aria cercului este „raza la pătrat”.

„Aria cercului este egală cu π înmulţit cu raza la pătrat”, a corectat-o jurnalista care i-a adresat întrebarea de matematică.

Candidata PSD i-a dat dreptate imediat şi i-a replicat că înţelege de ce i-a fost adresată întrebarea, pentru a fi verificată dacă într-adevăr a dat meditaţii la materia şcolară amintită şi a adăugat „π înmulţit cu raza la pătrat. Vă stau la dispoziţie după terminarea dialogului”.

La o oră distanţă de la evenimentul susţinut de Dăncilă, unul dintre ziariştii prezenţi la dezbaterea organizată de Iohannis, marţi seara la BCU, i-a menţionat în treacăt care a fost încurcătura Vioricăi Dăncilă, şi i-a transmis că dacă vrea să spună el care este răspunsul corect la întrebarea de matematică.

Klaus Iohannis, fost profesor de fizică, doar a zâmbit şi a trecut la alt subiect.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO