Eveniment

Cum va arăta vremea în următoarele două săptămâni. ANM: Urmează vreme caldă până pe 15 august, apoi sunt prognozate ploi în toată ţara

Cum va arăta vremea în următoarele două săptămâni....

Autor: Otilia Serescu

10.08.2020, 12:27 466

ANM a transmis estimarea meteo valabilă în următoarele două săptămâni, între 10 şi 23 august. Până pe 15 august se anunţă vreme caldă în toată ţara, iar din 16 începe să se răcească, iar termometrele vor indica până la 29 de grade Celsius. După jumătatea lunii august, vor fi ploi de scurtă durată.

În Banat, în intervalul 10 -14 august vremea va fi călduroasă, iar media temperaturilor maxime va fi de 31...32 de grade. În data de 15 august va debuta un proces de răcire, astfel încât, între 16 şi 23 august, media regională a maximelor diurne va fi de 28...29 de grade, fără variaţii semnificative. Pe tot parcursul celor 2 săptămâni de prognoză, temperaturile minime se vor situa, în medie, între 15 şi 18 grade, cu cele mai ridicate valori în primele nopţi şi cele mai scăzute spre finalul intervalului de prognoză.

„În prima săptămână a intervalului de prognoză vor fi ploi de scurtă durată doar pe arii restrânse, cu precădere în cursul după-amiezilor, dar începând din 14 august va creşte probabilitatea pentru averse pe arii mai extinse şi, posibil, mai însemnate cantitativ pe 15 şi 16 august”, conform ANM.

În Crişana, în primele zile ale intervalului de prognoză regimul termic diurn va caracteriza o vreme călduroasă, concretizat fiind printr-o medie a temperaturilor maxime de aproximativ 31 de grade. Pe 15 august vremea se va răcori, iar între 16 şi 23 august media regională a maximelor termice va fi de 28...29 de grade, cu o tendinţă de uşoară scădere spre sfârşitul celei de a doua săptămâni. Temperaturile minime nocturne vor fi în scădere uşoară şi treptată, de la o medie regională de 17 grade în primele nopţi, spre 14 grade la finalul intervalului de prognoză.

Probablitatea pentru ploi de scurtă durată va fi redusă în primele zile, dar din 14 august până la sfârşitul celei de a doua săptămâni vor fi averse în fiecare zi, cu precădere în cursul după-amiezilor.

În Transilvania, media regională a temperaturilor maxime va fi de aproximativ 29 de grade în intervalul 10 – 15 august, apoi se va resimţi o răcorire, iar între 16 şi 23 august temperaturile maxime se vor situa constant în jurul unei valori medii de 27 de grade. Temperaturile minime vor avea uşoare variaţii pe parcursul celor două săptămâni de prognoză şi se vor situa, în medie, între 12 şi 15 grade, cu cele mai ridicate valori în prima săptămână.

Vor fi averse pe arii restrânse aproape în fiecare zi, însă pe 10, 15 şi 16 august acestea se vor semnala local şi pot fi mai importante cantitativ.

În Maramureş, valorile termice diurne vor avea o tendinţă de scădere spre finalul primei săptămâni de prognoză, când vremea se va răcori uşor. Astfel, de la o medie de 29...30 de grade în intervalul 10 – 15 august, maximele temperaturii aerului vor scădea spre o valoare medie de 26 de grade până la sfârşitul celei de a doua săptămâni. Temperaturile nocturne vor avea uşoare variaţii şi se vor încadra, pe parcursul întregului interval, între 14 şi 16 grade, în medie, cu cele mai ridicate valori în primele nopţi şi cele mai scăzute spre sfârşitul celei de a doua săptămâni.

„Vor fi ploi de scurtă durată în prima zi a intervalului de prognoză, iar apoi probabilitatea pentru averse la nivel local va fi ridicată în intervalul 15 – 23 august”, anunţă meteorologii.

În Moldova, regimul termic diurn se va menţine constant pe tot parcursul celor două săptămâni de prognoză şi se va concretiza printr-o medie a temperaturilor maxime de 28...29 de grade. În ceea ce priveşte minimele nocturne, acestea vor fi de aproximativ 18 grade, în medie, în primele nopţi, apoi vor marca o scădere şi, în intervalul 14 şi 23 august, media temperaturilor minime va fi de 16 grade.

Vor fi ploi de scurtă durată la începutul intervalului de prognoză, iar apoi probabilitatea pentru averse va fi redusă.

În Dobrogea, în primele trei zile ale intervalului de prognoză media temperaturilor maxime va fi de 30 de grade, apoi regimul termic diurn va marca o scădere şi, pe 15 şi 16 august, valorile diurne ale temperaturii aerului se vor situa în jurul a 26...27 de grade. Ulterior, vor creşte uşor, iar la finalul celor 2 săptămâni se vor atinge aproximativ 28...29 de grade. Temperaturile nocturne vor avea o evoluţie relativ similară, cele mai ridicate valori fiind de aşteptat la începutul intervalului, respectiv 20...21 de grade. Apoi vor scădea spre 18 grade, valoare medie ce se va menţine de interes până la sfârşitul celei de a doua săptămâni a prognozei.

Probabilitatea pentru ploi de scurtă durată va fi redusă.

În Muntenia, în primele trei zile ale intervalului de prognoză se vor înregistra temperaturi maxime diurne ce se vor situa în jurul unei valori medii regionale de 30 de grade. Ulterior, vremea se va răcori uşor, astfel încât, pe 15 şi 16 august, media maximelor va fi de 27 de grade, pentru ca apoi să crească din nou, spre 28...29 de grade la finalul celei de a doua săptămâni.

Temperaturile minime se vor situa, în medie, în jurul a 20 de grade în primele nopţi, dar vor scădea spre 18 grade pe 14 august şi se vor menţine în jurul acestei medii regionale până la finalul celei de a doua săptămâni.

Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată pe 12 august şi, din nou, pe 15 şi 16 august, iar în restul intervalului doar izolat vor fi posibile ploi trecătoare.

În Oltenia, vremea va fi călduroasă în prima săptămână a intervalului de prognoză, când media temperaturilor maxime va fi de 31...32 de grade. Pe 15 august se va resimţi o uşoară răcorire, iar temperaturile diurne se vor situa constant în jurul unei valori medii de 30 de grade, până la finalul celei de a doua săptămâni a intervalului de prognoză. Media temperaturilor minime se va situa în jurul unei medii regionale de 18 grade în prima săptămână şi de 16 grade în cea de a doua.

„Ploi de scurtă durată vor fi posibile pe arii restrânse aproape în fiecare zi a intervalului de prognoză, dar probabilitatea ca acestea să se semnaleze pe arii mai extinse şi să fie mai însemnate cantitativ va creşte pe 15 şi 16 august”, conform sursei citate.

La munte, regimul termic se va menţine relativ constant pe pe tot parcursul celor două săptămâni ale intervalului de prognoză. Astfel, temperaturile maxime vor fi, în medie, de 18...19 grade, iar minimele nocturne se vor situa în jurul unei valori medii de 11 grade.

Ploi de scurtă durată se vor semnala la nivel local, cu o probabilitate mai mare în intervalele 10 – 12 august şi 15 – 23 august.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Power Summit’24
AFACERI DE LA ZERO