• Leu / EUR4.9461
  • Leu / GBP5.7088
  • Leu / USD4.7286
Eveniment

Curtea de Apel Alba Iulia a dispus punerea în libertate a lui Ilie Carabulea şi a fiului său

Curtea de Apel Alba Iulia a dispus punerea în libertate a lui Ilie Carabulea şi a fiului său

Autor: Andreea Tobias, Dragos Suciu

11.03.2016, 16:55 154

Curtea de Apel Alba Iulia a respins propunerea de arestare preventivă formulată pentru Ilie Carabulea, Oprea Nicolae Carabulea, Angela Toncescu, Liviu Andrei Stoicescu şi Gheorghe Năşărău, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Instanţa a dispus, astfel, punerea de îndată în libertate a acestora.

În ce le priveşte pe Maria Coşa şi Georgeta Crideanu, Curtea de Apel Alba Iulia a înlăturat măsura arestului la domiciliul şi celelalte obligaţii stabilite prin încheierea atacată.

Hotărârea Curţii de Apel Alba Iulia este definitivă.

În 5 martie, Tribunalul Sibiu a emis mandate de arestare preventivă pe 30 de zile pe numele lui Ilie Carabulea, Oprea Carabulea, Angela Toncescu, Liviu Stoicescu şi Gheorghe Năsaru, într-un dosar de delapidare şi spălare de bani. De asemenea, Tribunalul Sibiu a decis arestarea la domiciliu a Mariei Coşa şi a Georgetei Crideanu.

Cele şapte persoane au contestat decizia Tribunalului Sibiu.

Omul de afaceri Ilie Carabulea şi fiul său, Oprea Carabulea, au fost reţinuţi la începutul lunii, miercuri, alături de Angela Toncescu, Liviu Stoicescu, Maria Cosa, Georgeta Crideanu şi Gheorghe Năsaru, de procurorii DIICOT Sibiu, în urma percheziţiilor care au avut loc la sediile Carpatica Asig S.A., într-un dosar de delapidare şi spălare de bani.

Procurorii DIICOT au făcut, la începtul lunii, 13 percheziţii la Sibiu şi Bucureşti , iar surse judiciare declarau pentru MEDIAFAX că, la sfârşitul anului 2014 – începutul anului 2015, Carabulea Oprea, Micu Daniel, Crideanu Georgeta, Popa Ana şi Toncescu Angela au constituit un grup infracţional, în condiţiile în care Carpatica Asig avea o situaţie financiară precară şi nu mai îndeplinea condiţiile de solvabilitate, în sensul că valoarea marjei de solvabilitate disponibile scăzuse sub valoarea marjei de solvabilitate minime determinate în conformitate cu reglementările legale în vigoare în materia asigurărilor. Scopul grupului era săvârşirea unor infracţiuni prin care se urmărea protejarea intereselor financiare ale Carpatica Asig şi evitarea suspendării autorizaţiei de funcţionare de pe piaţa asigurărilor din România.

Procurorii susţineau că au indicii că cei care aveau funcţii de conducere în cadrul companiei ar fi tergiversat înregistrarea rezultatelor inventarierii, "în scopul eludării normelor ASF privind reglementarea pieţei asigurărilor din România".

Astfel, "aceştia, profitând de funcţiile deţinute au efectuat demersuri de natură sa tergiverseze si să influenţeze rezultatele unor controale dispuse de Autoritatea de Supraveghere Financiara (A.S.F) fata de societatea de asigurări deţinuta şi controlata indirect de Carabulea Ilie, astfel încât sa nu reiasă deficiente grave, împiedicând în mod repetat înregistrarea rezultatului inventarierii rezervei de daună", adăugau sursele citate.

De asemenea, procurorii susţineau că nereguli ar fi fost identificate şi la nivelul departamentului IT, fiind făcute demersuri pentru a schimba situaţia financiară a societăţii prin modificarea sumelor care reprezentau rezerva de daună.

 
 
AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - vineri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9461
Diferență: 0,0142
Ieri: 4.9454
Azi: 4.7286
Diferență: -0,291
Ieri: 4.7424
Azi: 5.7088
Diferență: -0,7597
Ieri: 5.7525
Azi: 4.9311
Diferență: -0,3133
Ieri: 4.9466