Eveniment

Curtea de Consturi a găsit 18.000 de abateri în 2019 şi estimează din acestea venituri suplimentare la buget de 721 mil. lei

Curtea de Consturi a găsit 18.000 de abateri în 2019...

Autor: Răzvan Botea

30.01.2020, 00:00 46

Curtea de Conturi a auditat peste 2.200 de instituţii publice sau operatori economici cu finanţare de la bugetul de stat şi a identificat peste 18.000 de cazuri de abateri, mai puţine cu 4% faţă de anul anterior, potrivit instituţiei.

„În 2019, Curtea de Conturi a României şi-a menţinut ca obiectiv creşterea calităţii rapoartelor de audit şi cultivarea unei culturi instituţionale bazate pe transparenţă şi dialog. În contextul în care instituţia supremă de audit are o contribuţie esenţială la consolidarea managementului responsabil al finanţelor publice şi trebuie să fie un sprijin efectiv în dezvoltarea societăţii în ansamblu, ne dorim ca activitatea noastră să constituie un factor determinant în acest sens“, a declarat Mihai Busuioc, preşedintele Curţii de Conturi a României.

Veniturile suplimentare estimate de Curtea de Conturi se ridică, în total, la 721 de milioane de lei (circa 151 de milioane de euro), din care 43% o reprezintă venituri administrate de ANAF, care prezintă indicii de risc fiscal şi ar urma să se concretizeze în urma inspecţiilor fiscale realizate de autoritatea fiscală.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO