Eveniment

Cutremur puternic în estul Turciei, magnitudine de 6,6. Cel puţin 50 de persoane au fost rănite în urma seismului

Cutremur puternic în estul Turciei, magnitudine de 6,6

Autor: Mihai Draghici - Mediafax

23.10.2011, 16:25 534

Un cutremur cu magnitudinea de moment de 6,6 s-a produs duminică în estul Turciei, anunţă presa locală, citată de AFP.

Potrivit presei turce, seismul a avut loc în provincia Van, situată în estul ţării, informează Mediafax.

Mai multe clădiri s-au prăbuşit în provincia turcă Van în urma cutremurului cu magnitudinea de 6,6 produs duminică după prânz, informează agenţia de presă Anatolia, citată de AFP.

Presa locală citează însă Institutul American de Fizica Pământului (US Geological Survey) care notează magnitudinea cutremurului ca fiind de 7.3.

UPDATE 16:30 Cel puţin 50 de persoane au fost rănite în urma seismului, informeaza ziarul turc Hurriyet, in editia online.

Numeroase persoane ar putea fi prinse sub dărâmături în urma prăbuşirii mai multor clădiri în provincia turcă Van, după puternicul seism produs duminică, ce a provocat scene de panică, informează CNN.

Oamenii au ieşit pe străzi imediat după seism şi sunt aşteptate replici puternice.

Potrivit USGS, cutremurul a avut magnitudinea de moment de 7,3, deşi presa turcă a relatat că seismul a fost de 6,6.

Seismul a avut loc la ora locală 13.41 (13.41, ora României), la aproximativ 20 de kilometri de oraşul turc Van, situat în regiunea cu acelaşi nume.

Seismul s-a produs la o adâncime de doar 7,2 kilometri.

O replică seismică cu magnitudinea de 5,6 a avut loc în estul Turciei, după cutremurul iniţial de 7,3, anunţă Institutul american de Geofizică (USGS).

Replica de 5,6 a avut loc la ora 14.32 (14.32, ora României), la o adâncime de 17,5 kilometri, epicentrul fiind situat la 22 de kilometri de oraşul Van.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO