Eveniment

Datoriile la buget ale companiilor monitorizate de FMI au urcat cu 34% anul trecut, la 6,86 mld. lei

Datoriile la buget ale companiilor monitorizate de FMI au urcat cu 34% anul trecut, la 6,86 mld. lei
03.02.2011, 14:41 26

Restanţelela buget ale companiilor monitorizate prin acordul cu FMI aucrescut cu 34% anul trecut, la 6,86 miliarde de lei, iar cel maimare datornic a rămas Compania Naţională a Huilei, urmat de CFR SA,ale cărui datorii s-au triplat pe parcursul anului 2010.

În termeni nominali, datoriile au urcat cu 1,75 miliarde de lei, înspecial pe fondul creşterii restanţelor Companiei Naţionale de CăiFerate CFR SA (compania care administrează infrastructuraferoviară) la 1,81 miliarde de lei, de peste trei ori mai mari faţăde valoarea raportată în anul anterior, de 530 milioane delei.

Valoarea totală a datoriilor, de 6,86 miliarde de lei, reprezintărestanţele cumulate ale societăţilor la cele patru componenteprincipale ale bugetului general consolidat.
Datoriile Companiei Naţionale a Huilei către bugetele statului auurcat cu 10% şi au ajuns la 4,13 miliarde de lei.

Prin acordul cu FMI sunt monitorizate Compania Naţională a Huilei(CNH), Termoelectrica, CFR SA, CFR Călători, Compania Naţională deAutostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, Metrorex, CFR Marfă,Electrificare CFR, Compania Electrocentrale Bucureşti şiAdministraţia Naţională a Îmbunătăţirilor Funciare. Citiţi mai multdespre datoriile la buget ale companiilorromâneşti pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO