Eveniment

Datoriile Ministerului şi ale Casei de Sănătate sunt de 500 mil. euro

Autor: Elvira Gheorghita - Mediafax

16.03.2011, 23:47 44

Datoriile Ministerulului Sănătăţii şi ale Casei Naţionale deAsigurări de Sănătate au ajuns la 1.923 mil. lei (circa 500 mil.euro), acestea vizând atât medica­mentele compensate, cât şi celegratuite, a anunţat ieri preşedintele Asociaţiei DistribuitorilorRomâni de Medica­mente, Viorel Vasile.

"Este vorba despre 935 de milioane lei pentru medicamentecompensate şi gratuite peste termenele de decontare la care seadaugă 438 milioane lei pentru cele din programele naţionalene­decontate şi alte 550 milioane lei pentru reţetele neacceptatepentru că nu aveau acoperire bugetară", a spus Viorel Vasile.

El a precizat că au fost făcute demersuri către autorităţi, darrăspunsul a fost că aceste sume nu vor putea fi decontate decât larectificarea din iulie.

"Aceste datorii explică şi lipsa unor medicamente de pe piaţăşi, totodată, creşterea exportului paralel", a susţinutpreşedintele ADRM.

Distribuitorii de medicamente au cerut autorităţilor să aplicenormativele europene în domeniu, care prevăd decontarea la 60 dezile.

"Sigur că aceasta nu se poate face dintr-o dată, ci treptat pânăîn 2013", a menţionat Viorel Vasile, prezent la conferinţa"Sănătatea românilor este în pericol şi reprezintă o urgenţămedicală", organizată de Alianţa pentru Sănătate din România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO