Eveniment

David Cameron vizitează luni zonele din nordul Angliei afectate de inundaţii fără precedent

David Cameron vizitează luni zonele din nordul Angliei...

Autor: Ioana Bojan

28.12.2015, 11:54 64

Trupe suplimentare au fost mobilizate pentru a ajuta echipele de intervenţie în faţa inundaţiilor "fără precedent" din regiunile Yorkshire, Lancashire şi Greater Manchester.

Guvernul anunţase duminică mobilizarea a 200 de soldaţi suplimentari în zonele afectate, pe lângă cei 300 care deja erau pe teren. Alţi 1.000 de militari sunt pregătiţi să intervină în care în care situaţia se va agrava.

Agenţia pentru Mediu are în vigoare peste 180 de avertizări şi alerte de inundaţii pentru Anglia şi Ţara Galilor şi, deşi luni va ploua mai puţin decât în weekend, alte ploi sunt prognozate pentru mijlocul săptămânii.

În cadrul vizitelor pe care le va face în zonele inundate, premierul David Cameron va fi întrebat probabil despre fonduri guvernamentale pentru apărarea împotriva inundaţiilor.

Cameron a afirmat deja că "nivelul râurilor plus nivelul ploilor a creat un efect fără precedent şi, astfel, inundaţii foarte grave".

În multe zone s-au înregistrat niveluri-record ale râurilor în ultimele 24 de ore, inclusiv râul Aire din Leeds şi râurile Calder şi Ribble, care au afectat zone precum Whalley, Hebden Bridge şi Ribchester.

Autorităţile din oraşul York au anunţat că aproximativ 500 de proprietăţi au fost afectate direct de inundaţii, iar un al doilea centru de găzduire a fost deschis pentru locuitori.

Pe lângă soldaţi şi echipele serviciilor de urgenţă, aproximativ 200 de salvamontişti voluntari din Ţara Galilor, Cornwall şi Lake District oferă ajutor în oraş.

Leeds a fost de asemenea grav afectat, cu 1.000 de case inundate.

Compania de electricitate North West a anunţat că a reconectat la reţea 23.000 de locuinţe începând de sâmbătă şi depune eforturi pentru a reconecta alte 3.000 de proprietăţi.

Guvernul a precizat că va fi disponibilă asistenţă financiară de urgenţă pentru locuinţele şi firmele afectate din Yorkshire şi Lancashire. Acestea vor avea acces la pachetul de sprijin anunţat la începutul lunii pentru persoanele afectate de furtuna Desmond din Cumbria.

Ministrul Transporturilor, Patrick McLoughlin, a declarat că infrastructura afectată de inundaţii, inclusiv autostrada A591 din Lake District, va fi reparată cu ajutorul fondurilor de urgenţă de la Guvern, în valoare de 54,4 milioane de euro.

Meteorologii au emis pentru miercuri alerte cod galben de ploi cu risc de inundaţii în zone din nordul Angliei, Ţara Galilor şi Irlanda de Nord. Alerte de ploi, dar fără risc de inundaţii, sunt în vigoare pentru miercuri în Scoţia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO