Eveniment

De astazi abonatii de telefonie fixa pot fi apelati numai cu prefix

01.08.2008, 18:51 28

Numerele de telefonie fixa vor functiona incepand de astazi doar cu prefix astfel ca un abonat din Bucuresti va putea apela un alt abonat din Capitala doar prin formarea numarului local din sapte cifre precedat de prefixul "021" sau "031", potrivit Autoritatii Nationale pentru Reglementarea in Comunicatii si Tehnologia Informatiei (ANRCTI).
In mod similar, toti abonatii de telefonie fixa din tara vor putea fi apelati doar prin formarea intregului numar national de 10 cifre (prefix + numar local), pentru toate apelurile locale sau nationale. Totodata, numerele scurte pentru servicii de interes public la nivel national vor avea patru cifre si la formarea lor se va adauga cifra 1 inaintea numarului actual (de exemplu, 1958 pentru "Ora exacta", indiferent de judet). Numerele pentru furnizarea unor servicii de interes general la nivel local vor fi formate din sapte cifre (de exemplu, 0248956 - Jandarmeria din Arges, 0219361 - Informatii TAROM Bucuresti). Atat numarul unic pentru apeluri de urgenta - 112, cat si numerele de telefonie mobila isi vor pastra formatul actual.
De la 1 octombrie, la apelarea unui numar in vechiul format, utilizatorii vor fi anuntati ca numarul nu exista.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO