Eveniment

Delistarea Asirom, suspendata

31.03.2006, 00:00 12

Fondul american de investitii QVT Fund, care detine un pachet de circa 11% din actiunile companiei de asigurari Asirom Bucuresti, a obtinut in justitie suspendarea punerii in aplicare a celei mai recente hotarari a AGA de delistare a societatii de pe piata de capital, afirma reprezentantii fondului.

"Un judecator a luat ieri pentru a doua oara o hotarare de suspendare a celei de-a doua hotarari a Adunarii Generale a Actionarilor privind delistarea, pana la finalizarea procesului in care contestam aceasta hotarare, ceea ce ar putea dura pana la un an", a declarat Angelo Moskov, managerul QVT Fund.

Fondul obtinuse recent si suspendarea primei hotarari a actionarilor din luna ianuarie a acestui an privind delistarea Asirom. De altfel, Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a decis ulterior ca prima Adunare Generala a Actionarilor nu a indeplinit conditiile legale, astfel ca Asirom a convocat o noua Adunare Generala pentru a aproba delistarea. Fondul american, asistat de casa internationala de avocatura Salans, a obtinut astfel ieri si suspendarea celei de-a doua hotarari de delistare. Reprezentantii Asirom se asteptau la o noua cerere de suspendare, mai ales ca principalii minoritari ai Asirom Broadhurst si QVT anuntasera ca vor contesta in justitie hotararea. Fondul american Broadhurst, administrat de New Century Holdings, detine 15,24% din Asirom.

"Nu am cunostinta despre asa ceva, dar este posibil. E dreptul lor sa ceara asta, dar ramane de vazut daca au si dreptate", a declarat austriacul Boris Schneider, directorul general al companiei de asigurari.

O eventuala delistare a Asirom ii dezavantajeaza pe minoritari intrucat acestora le-ar fi mult mai greu sa isi vanda actiunile. Ei au ca optiune sa ceara societatii sa le rascumpere actiunile, dar la un pret mult mai mic decat cel din piata. Asirom ofera minoritarilor care nu sunt de acord cu delistarea un pret de aproximativ 0,34 lei/actiune, stabilit in baza unui raport de evaluare intocmit de un evaluator independent, in timp ce actiunile companiei au fluctuat in jurul a 0,7 lei/actiune pe piata RASDAQ in ultima perioada.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO