Eveniment

Deputaţii amână cu zece zile ordonanţa creditelor

Autor: Alexandra Chelu, Mediafax, Liviu Chiru

12.10.2010, 23:15 25

Comisia de Buget, Finanţe, Bănci din Camera Deputaţilor a decisieri, în unanimitate, să primească până pe 21 octombrie amendamenteşi informaţii suplimentare privind ordonanţa 50/2010, prin caresunt reglementate condiţiile de acordare a creditelor pentrupopulaţie, urmand să-şi dea avizul după această dată.

Preşedintele Comisiei, deputatul PSD Viorel Ştefan, a arătat căva solicita Consiliului Fiscal o opinie privind impactul bugetarpentru anul în curs şi pentru următorii cinci ani a ordonanţei.

La dezbaterile din Comisie participă reprezentanţi ai BNR,Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, ConsiliuluiConcurenţei, Ministerului Finanţelor Publice, Asociaţiei Române aBăncilor şi Asociaţiei de Leasing Bancar.

Grupuri de clienţi ai unor bănci au semnat şi transmis, în lunaseptembrie, către Camera Deputaţilor şi Senat o scrisoare prin carecer parlamentarilor să voteze în favoarea adoptării legii deaprobare a OUG 50/2010 în forma propusă de Guvern.

Deputaţii din Comisia pentru Politică Economică, Reformă şiPrivatizare au formulat săptămâna trecută nu mai puţin de 98 deamendamente la OUG 50, printre acestea figurând şi propunerilebăncilor, care nu sunt de acord cu prevederile actului normativaprobat în vară de Guvern.

Avocatul Gheorghe Piperea, care a fost desemnat de grupurile declienţi ai Volksbank şi BCR să le reprezinte interesele, spune căamendamentele discutate în Comisia de Politici Economice nu au fostasumate de niciun deputat, astfel că procedura nu a fostlegală.

"În termenul de zece zile vor fi adunate amendamentele, pentrucă sunt multe. Se va vedea care dintre politicieni susţin acesteamendamente şi care nu", spune Piperea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO