Eveniment

Deputatul PDL Monica Iacob Ridzi, trimisă în judecată de DNA

Deputatul PDL Monica Iacob Ridzi, trimisă în judecată de DNA
03.05.2011, 13:16 423

Procurorii anticorupţie au trimis-o în judecată, marţi, pedeputata PDL Monica Iacob-Ridzi, fost ministru al Tineretului, pusăsub acuzare în legătură cu organizarea Zilei Tineretului 2 mai2009, la Costineşti, asupra vinovăţiei sale urmând să se pronunţeÎnalta Curte de Casaţie şi Justiţie, informează Mediafax.

Fostul ministru al Tineretului este acuzată de abuz în serviciucontra intereselor publice, fals intelectual în legătură cu faptede corupţie, uz de fals în legătură cu fapte de corupţie şiparticipaţie improprie la infracţiunea de fals intelectual la Legeacontabilităţii.

Plenul Camerei Deputaţilor a respins, în decembrie 2010, cerereaDirecţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) de încuviinţare apercheziţiei informatice în cazul Ridzi, precum şi cererea deextindere a cercetării penale, pentru un prejudiciu de 100.000 delei, care ar fi fost creat în urma achiziţionării de cătreMinisterul Tineretului şi Sportului (MTS) a unor produseelectronice, printre care laptopuri şi un frigider.

Anterior, în 28 iulie 2009, Parlamentul a aprobat cerereaprocurorilor anticorupţie de începere a urmăririi penale faţă defostul ministru al Tineretului, Monica Iacob Ridzi, într-un primdosar.

Procurorii anticorupţie explicau, în referatul pe care l-autransmis Parlamentului, că fostul ministru Monica Iacob Ridzi ar ficunoscut pe deplin neregulile pe care le-ar fi făcut consiliera sa,Ioana Vârsta, în legătură cu atribuirea unor societăţi a treicontracte privind organizarea evenimentului din 2 mai 2009, de laCostineşti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO