Eveniment

Discutii de "tatonare" cu FMI

02.03.2009, 21:09 25

O delegatie din care fac parte viceguvenatorul BNR Cristian Popa si secretarul de stat in Ministerul Finantelor Publice Bogdan Dragoi se afla la Washington, unde poarta discutii "de tatonare" cu reprezentantii Fondului Monetar International (FMI) privind un eventual acord.
"Sunt discutii de tatonare. Bineinteles ca se vorbeste si despre un acord, dar sa nu va asteptati sa se ajunga acum la vreo intelegere", au declarat surse oficiale, citate de agentia de presa Mediafax.
Dragoi s-a aflat la finele saptamanii trecute la Bruxelles, unde a avut discutii cu reprezentantii Comisiei Europene (CE) privind un eventual imprumut pentru Romania.
Intrebat ieri daca Romania are o delegatie la FMI pentru discutarea unui imprumut, premierul Emil Boc a raspuns ca discutiile cu CE sunt singurele pe care Guvernul le are in prezent, in mod oficial, legate de posibilitatile si modalitatile de finantare a deficitului.
"Daca va fi ceva oficial, voi anunta. In acest moment avem discutii cu CE, acestea sunt singurele discutii pe care le purtam oficial in momentul de fata, in sensul ca asa cum si presedintele a fost ieri (duminica-n.r.) la Bruxelles, avem la nivelul CE discutii cu partenerii nostri cu privire la posibilitatile si modalitatile de finantare a deficitului", a spus Boc.
Ministrul finantelor Gheorghe Pogea declara recent ca Romania va apela in mod sigur la un imprumut extern. Aceasta este deocamdata singura certitudine, nefiind stabilite inca institutiile financiare internationale de la care va lua Romania bani pentru finantarea deficitelor si datoriei si nici suma care va fi imprumutata. Principala varianta analizata in prezent este obtinerea de finantare de la CE, dar sub supravegherea FMI.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO