Eveniment

Distrigaz-Sud investeste 51 mil. euro

19.01.2004, 00:00 11

Distrigaz Sud va investi in acest an peste 51 de milioane de euro pentru inlocuirea a 450 de kilometri de conducte din reteua de distributie a gazelor naturale, a anuntat Ministerului Economiei si Comertului.
Pentru cea mai mare parte a acestor fonduri, 28 milioane euro, societatea va obtine credite, in timp ce restul finantarii va fi asigurata din surse proprii.
"Investitiile sint alocate cu prioritate pentru reabilitarea sistemelor de distributie a gazelor naturale, prin inlocuirea retelei actuale din otel cu durata de serviciu expirata sau cu un grad avansat de uzura, folosind cu precadere conducte din polietilena, in scopul cresterii sigurantei in exploatare", precizeaza comunicatul.
Alte destinatii ale investitiilor Distrigaz Sud vizeaza modernizarea unor statii de reglare si masurare a gazelor naturale, precum si achizitionarea de utilaje.
Societatea se afla in proces de privatizare. Pentru preluarea Distrigaz Sud au depus scrisori de interes, in ianuarie, companiile Gazprom - Rusia, E.ON - Ruhrgas - Germania, Gaz de France si Enel - Italia.
Comisia de privatizare va anunta la 23 ianuarie firmele precalificate pentru continuarea procesului. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO