Eveniment

DOCUMENT. Acordul pe Roşia Montană: Ce obligaţii are Gold Corporation şi câţi bani ar câştiga statul

DOCUMENT. Acordul pe Roşia Montană: Ce obligaţii are...

Autor: Gândul

07.09.2013, 14:25 1078

Acordul dintre Guvern şi Roşia Montană Gold Corporation, la care compania canadiană Gabriel Resources deţine 80% din acţiuni, iar statul român, prin Minvest, 20% din acţiuni, face parte din Legea privind proiectul minier de la Roşia Montană şi a fost trimis spre aprobare Parlamentului, în ciuda avizului negativ dat de Ministerul Justiţiei. Deşi premierul Victor Ponta a declarat joi că Guvernul a ţinut cont de observaţiile juriştilor, mai multe prevederi din Acord au rămas neschimbate.

Gândul prezintă principalele prevederi ale Acordului, aşa cum a fost prezentat public de Departamentul pentru Proiecte şi Investiţii de Interes Naţional, condus de Dan Şova.

Acordul prevede obligaţii stricte pentru RMGC în ce priveşte investiţiile şi asigurările de mediu, în patrimoniul cultural şi în comunitatea de la Roşia Montană, prezintă câştigul pe care Guvernul se aşteaptă să îl obţină din acest proiect minier, şi stabileşte un calendar fix pentru etapele de avizare şi operare a proiectului.
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO