Eveniment

Doua complexuri de vile pentru bucuresteni

05.10.2005, 19:04 46

Companiile SVF Management Prod si Top Stones intentioneaza sa construiasca fiecare cate un cartier de vile in zona Capitalei in urma unor investitii de 6 mil. euro, respectiv 4,5 mil. euro.

"SVF Management Prod va dezvolta in zona Pipera un complex rezidential format din 44 de vile, proiect a carui valoare depaseste sase milioane de euro", a declarat Aurelian Panait, reprezentant de vanzari in cadrul companiei. Potrivit acestuia, complexul rezidential Pipera 2 contine locuinte individuale de tip parter plus etaj, primele 20 de case urmand sa fie livrate pe piata in luna iunie a anului viitor.

Suprafata medie de teren pe care este construita o vila este de 270 de metri patrati, suprafata construita a casei fiind de 113 metri patrati. Locuintele dispun de garaj si terasa fiecare in suprafata de 19 metri patrati.

Etajul, cu o suprafata de 75 de metri patrati este format din trei dormitoare, dintre care un dormitor matrimonial cu baie proprie, cele-lalte doua camere fiind deservite de o baie comuna.

Parterul este conceput dupa principiul spatiu deschis, pentru a putea fi modelat dupa preferintele celor care il vor utiliza.

Pretul unei locuinte in acest complex este de 140.000 de euro. Acesta este cel de-al doilea proiect al firmei, dupa Complexul Rezidential Pipera 1, situat in aceeasi zona si care a fost finalizat in luna septembrie a anului 2004.

La randul sau, Firma Top Stones va investi 4,5 milioane de euro in constructia unui complex rezidential format din 32 de vile, in zona nordica a Capitalei, in comuna Corbeanca.

"Cartierul are 22.000 de metri patrati si este amplasat langa padurea Corbeanca. Terenul alocat fiecarei case este de 460 de metri patrati, la care sunt repartizati si 85 de metri patrati de teren in folosinta comuna, respectiv drumuri, alei, spatii verzi", a declarat Razvan Berindei, reprezentantul de vanzari al companiei Robicorn, promotorul proiectului.

Executia proiectului a fost demarata la sfarsitul anului 2004, termenul de finalizare fiind stabilit la sfarsitul anului 2006 si va cuprinde atat vile cuplate, cat si individuale.

Suprafata totala construita a unei locuinte, exclusiv terase, platforme, trotuare este de 80 de metri patrati, suprafata locuibila a unei unitati fiind de 121,2 metri patrati.

Pretul de vanzare al unei locuinte este de 450.000 de lei noi pentru cele cuplate si 500.000 de lei noi pentru casele individuale. Unitatile locative cuprind trei dormitoare, o camera de zi, bucatarie, trei grupuri sanitare, o camera tehnica si garaj, care se poate transforma in dormitor.

In prezent au fost construite patru vile, cererea orientandu-se mai ales spre casele cuplate.

Cartierul dispune de toate utilitatile necesare asigurate centralizat - gospodarie de apa potabila si incendiu, canalizare si statie de epurare ape menajere, retea electrica, retea gaze, cablu telefonic din fibra optica prin centrala digitala, televiziune prin cablu si retea Internet.

"Acesta este primul proiect de anvergura dezvoltat de firma Top Stones, pana acum compania fiind implicata doar in constructia unor case individuale tot in aceasta zona", a precizat Berindei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO