Eveniment

Două restaurante de lux frecventate de politicieni şi oameni de afaceri au ars într-un incendiu

Două restaurante de lux frecventate de politicieni şi oameni de afaceri au ars într-un incendiu

Autor: Alexandru Matei

15.05.2012, 00:03 5110

Două dintre cele mai renumite restaurante de lux din Bucureşti, Aqua şi Casa di David, au fost afectate de un incendiu puternic în noaptea de duminică. Aflate în zona Herăstrău, cele două restaurante se numărau printre locaţiile preferate ale politicienilor şi oamenilor de afaceri bucureşteni. Incendiul a pornit de la localul Aqua, extinzându-se ulterior la restaurantul de lângă acesta, Casa di David, care a fost afectat parţial, potrivit Mediafax.

Restaurantul Aqua este controlat prin intermediul firmei Patria Company de grupul Polon Investments cu sediul în Cipru, de omul de afaceri libanez Wehbe Mohamad Bilal şi de Sorin Mihail Eremia Săpunărescu. Patria Company a avut în 2010 o cifră de afaceri de 3,75 milioane de lei şi un profit brut de 890.000 de lei. Casa di David este deţinut de un om de afaceri discret, Moni Meiţă, prin intermediul firmei Frandi Time.

Compania a avut în 2010 o cifră de afaceri de 6,6 milioane de lei şi un profit brut de 147.000 de lei, comparativ cu afaceri de 3,94 mil. lei şi profituri brute de 240.700 de lei în 2009, conform datelor de la Registrul Comerţului. Tatăl lui Moni Meiţă, Teodor Meiţă, deţine clubul-restaurant McMoni's din Bucureşti.

Incendiul a fost anunţat în noaptea de duminică spre luni, în jurul orei 1.00, flăcările cuprinzând o suprafaţă de 600 de metri pătraţi din acoperişul restaurantului situat pe Şoseaua Nordului, potrivit ISU Bucureşti. Pompierii au intervenit cu 11 autospeciale cu apă şi spumă, trei echipaje de descarcerare şi un echipaj de prim ajutor. Incendiul nu a făcut victime.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO