Eveniment

Doua salarii nete pentru concediatii de la MEC

04.02.2005, 00:00 17

Persoanele care vor fi disponibilizate in urma restructurarii unor firme din subordinea Ministerului Economiei si Comertului (MEC) vor primi o suma egala cu doua salarii medii nete pe economie si indemnizatia de somaj, la care se adauga un venit lunar de completare, a anuntat MEC.
"Venitul de completare se acorda lunar, de la data stabilirii indemnizatiei de somaj pe o perioada de 13 luni pentru salariatii care au o vechime in munca de pina la 15 ani, pe o perioada de 15 luni pentru salariatii care au o vechime in munca intre 15 si 25 de ani si pe o perioada de 17 luni pentru salariatii care au o vechime in munca de peste 25 de ani", a mai anuntat MEC.
Venitul lunar de completare este egal cu diferenta dintre salariul individual mediu net din ultimele trei luni de activitate, dar nu mai mult decit salariul mediu net pe economie, si nivelul indemnizatiei de somaj. Acest venit este acordat pe o perioada calculata in functie de vechimea in munca.
Potrivit reprezentantilor ministerului, Senatul a adoptat, joi, proiectul de lege privind aprobarea ordonantei de urgenta 119/2004, act normativ care reglementeaza masurile cu caracter social destinate persoanelor disponibilizate ca urmare a restructurarilor.
In acelasi timp, a fost prelungit pina la 30 iunie termenul de aplicare a ordonantei de urgenta 8/2003, in baza careia vor fi platite persoanele disponibilizate, inclusiv cei 5.100 de angajati ai unor societati din sectorul minier. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO