Eveniment

Dragnea: Primul ministru a decis înfiinţarea unui Comitet interministerial pentru relaţia cu China

Dragnea: Primul ministru a decis înfiinţarea unui...

Autor: Cătălina Mănoiu

14.07.2017, 15:08 93

„Primul ministru a decis să înfiinţeze un comitet interministerial. O să stabilească cine îl coordonează, o să fie, de asemenea, un consilier al premierului care să fie în legătură permanentă cu Ambasada Chinei pentru a începe să se spună substanţă pe această dorinţă reciprocă de colaborare trebuie să se întâmple şi fapte concrete care pot aduce dezvoltare serioasă pentru România şi pentru români”, a declarat preşedintele Camerei Deputaţilor, liderul PSD Liviu Dragnea, la finalul întâlnirii avute cu reprezentanţii Chinei, aflaţi în România, la evenimentul "Dialogul partidelor politice China - Ţările Europei Centrale şi de Est 2017", organizat de PSD la Palatul Parlamentului.

Liviu Dragnea a afirmat că, pentru următorii ani, China un buget de importuri de 8000 de miliarde de dolari, adăugând că România poate să facă „un efort să se organizeze în aşa fel încât să poată să vândă în China ceea ce au nevoie”.

Acesta a susţinut că reprezentanţii Chinei sunt foarte interesaţi de investiţii serioase în infrastructură – cale ferată de mare viteză, autostrăzi.

Dragnea a afirmat că a discutat "proiecte concrete" cu oficialii chinezi.

„Este vorba despre proiectul mare, reactoarele 3 şi 4 de la Cernavodă, despre termocentrala de la Rovinari, Hidrocentrala Tarniţa Lăpunşeşti, o hidrocentrală pe Dunăre, două poduri pe Dunăre. De asemenea, s-a discutat despre reluarea cursei Bucureşti-Beijing, despre organizarea mult mai bună a exporturilor de produse alimentare, nu numai către China”, a precizat liderul PSD.

Dragnea a afirmat că proiectele pe care Guvernul Ponta le avea cu China vor fi luate „de la zero” pentru că au fost blocate, după plecarea sa din Guvern.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO