Eveniment

Drăgoi: Ne permitem luxul să aşteptăm momentul oportun pentru a emite obligaţiuni pe piaţa externă

Drăgoi: Ne permitem luxul să aşteptăm momentul oportun pentru a emite obligaţiuni pe piaţa externă

Autor: Alexandra Chelu, Mediafax

25.03.2011, 15:10 71

Ministerul Finanţelor îşi permite luxul de aaştepta momentul oportun pe piaţa externă pentru prima emisiune deobligaţiuni din programul de finanţare pe termen mediu (MediumTerm Notes - MTN), a declarat, vineri, secretarul de stat dinminister Bogdan Drăgoi.

"În condiţiile de faţă, am luat şi finanţarea de la ComisiaEuropeană, suntem foarte relaxaţi. Această relaxare ne permiteluxul, să zicem, de a aştepta momentul oportun în piaţă ca săemitem", a spus Drăgoi, întrebat dacă mai există vreun termenpentru emiterea de obligaţiuni din programul de împrumut MTN.

În ianuarie, Drăgoi declara că România va lansa prima emisiune dinprogramul de împrumut MTN la jumătatea lunii februarie, dupăplecarea misiunii FMI-CE.

Ulterior, în 17 februarie, el arăta că MinisterulFinanţelor va încheia în două săptămâni toate procedurilepentru emiterea primelor obligaţiuni în euro din programul MTN, darva urmări o perioadă cu cât mai multă stabilitate financiară şipolitică.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO