Eveniment

După ce i-a fost spartă locuinţa, senatorul PSD Niculae Bădălău vrea o lege care să permită „măsuri extreme” împotriva hoţilor care intră în casă

După ce i-a fost spartă locuinţa, senatorul PSD...

Autor: Ionel Dancu

06.11.2018, 11:19 2633

„Eu mă gândesc că trebuie schimbată legea şi acolo unde oamenii locuiesc, unde ar trebui ca familia ta să se simtă în siguranţă (...) Legea trebuie să fie modificată să discutăm despre siguranţa cetăţeanului, pentru siguranţa familiilor noastre acolo unde locuim. Oricine intră şi ameninţă într-un fel, fără a avea acceptul proprietarului într-o casă, să poţi să iei măsurile de rigoare, chiar şi cele extreme, pentru că altfel nu ai cum să-ţi aperi familia. Aşa cum spune legea astăzi, dacă vine un criminal sau un hoţ tu să iei aceleaşi măsuri, dacă domnul ăla vine cu un băţ, tu trebuie să ai tot un băţ, dacă domnul vine cu un cuţit, tu trebuie să ai tot un cuţit, dacă iei o măsură mai mare decât el, eşti condamnat. Nimeni nu ar trebui să pătimească că îşi apără familia în casa lui”, a declarat Niculae Bădălău.

Acesta a spus că trebuie modificat şi Codul Penal.

„E un proiect vizavi de arme la comisia de apărare din Senat, dar acest proiect trebuie să fie mult mai amplu vizavi de siguranţa cetăţeanului, pentru că principalul obiectiv al nostru, în luptele cu Parchete, etc, am neglijat siguranţa cetăţeanului în această ţară şi fiecare trebuie să se simtă apărat de statul ăsta la care plăteşte taxe şi impozite. Vorbesc despre un proiect care va modifica şi Codul Penal, pentru că şi acolo se vorbeşte de momentul în care îl găseşti pe unul în casă ce măsuri poţi să iei. Dar eu cred că atunci când cineva intră peste tine în locuinţă, şi există o ameninţare la familie, să poţi să treci la măsuri extreme”, a menţionat Bădălău.

El a adăugat că speră să se creeze în instanţă un precedent în sprijinul ideii sale, acolo unde va contesta faptul că a fost sancţionat cu amendă şi i-a fost anulat permisul de port armă după ce hoţii i-au furat un pistol din casă.

„Am vb ieri cu dna ministru (Carmen Dan - n.r.), i-am explicat (...) Voi merge în instanţă şi voi explica că este o lege proastă şi poate creăm un precedent şi în instanţă pentru a corecta legea”, a spus Bădălău.

Locuinţa din Giurgiu a senatorului Niculae Bădălău a fost spartă, în noaptea de vineri spre sâmbătă, de hoţi, şi i-a fost furată arma. El a fost amendat cu suma de 5.000 de lei pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi i-a fost anulat permisul de port armă, el având dreptul să solicite din nou acest drept abia peste cinci ani, au precizat pentru MEDIAFAX, surse apropiate anchetei.