Eveniment

eJobs: agricultura, construcţiile, industria alimentară şi IT-ul, domeniile care vor pierde facilităţile fiscale din toamnă, au scos în piaţă peste 80.000 de joburi noi de la începutul anului

eJobs: agricultura, construcţiile, industria alimentară...

Autor: Ramona Cornea

17.08.2023, 16:30 569

♦  „Vorbim despre patru mari angajatori ai economiei, dar şi despre domenii care se luptă fie cu deficit de candidaţi, fie cu o rată mare a fluctuaţiei de personal, fie cu ambele.“ ♦ Cele mai mari salarii sunt în IT, cu salarii care pot ajunge şi la 15.000 de lei net pe lună pentru anumite poziţii, iar cele mai mici salarii sunt în industria alimentară, cu o medie de 3.500 de lei net pe lună la nivel de piaţă.

Agricultura, construcţiile, industria ali­mentară şi IT-ul, domeniile care din toamnă vor pierde facilităţile fiscale pe care le aveau pentru remunerarea angajaţilor, precum scutirea de la plata impozitului pe venit, reducerea CAS ori exceptarea de la plata contribuţiilor pentru sănătate, au scos în piaţă peste 80.000 de joburi noi de la începutul anului, arată datele de pe platforma de recrutare online eJobs.

„Vorbim despre patru mari angajatori ai economiei, dar şi despre domenii care se luptă fie cu deficit de candidaţi, fie cu o rată mare a fluctuaţiei de personal, fie cu ambele. De la începutul anului şi până acum, aceste sectoare au scos în piaţă peste 80.000 de joburi noi, adică aproximativ 35% din numărul total de joburi disponibile pe eJobs.ro în acest interval de timp“, spune Bogdan Badea, CEO al eJobs.ro.

Dintre aceste categorii de angajaţi, cel mai mult câştigă angajaţii din IT, care înregistrează o medie salarială netă, la nivel naţional, de 6.300 de lei pe lună, potrivit datelor de pe Salario.ro, comparatorul salarial dezvoltat de eJobs România. Asta în condiţiile în care aşteptările pe care le au candidaţii din acest domeniu ajung la o medie netă de 9.000 de lei pe lună, conform aceleiaşi surse.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO