Eveniment

Electroputere Craiova, din nou la privatizare

21.11.2005, 19:38 20

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) lanseaza astazi la privatizare societatea Electroputere Craiova, pentru care termenul limita de depunere a ofertelor este 19 decembrie.

Electroputere activeaza in domeniul productiei de motoare, generatoare si transformatoare electrice si are un capital social de 12,4 milioane de lei, detinut in proportie de 62,8% de AVAS.

"Structura actionariatului si numarul de actiuni se va definitiva dupa transferul unor active care au facut obiectul unei hotarari judecatoresti definitive si irevocabile. De asemenea, potentialii cumparatori sunt instiintati ca, pe parcursul derularii procesului de privatizare, s-ar putea modifica pachetul de actiuni detinut de AVAS, ca urmare a conversiei creantelor Autoritatii in actiuni. In aceste cazuri, AVAS va vinde intreg pachetul de actiuni rezultat in urma modificarii capitalului social, la acelasi pret pe actiune rezultat in urma negocierilor purtate pentru vanzarea pachetului de 62,8% actiuni", mentioneaza reprezentantii Autoritatii.

In luna mai, AVAS a primit scrisori de intentie pentru Electroputere de la Siemens Romania, Horvath Holding Investment Co. Inc. Ungaria si consortiile DAB - Electromec (Grecia), respectiv Serviciile Comerciale Romane - Telemania Israel - Konkar Electroindustr (Croatia). De asemenea, Asociatia Salariatilor Electroputere ELPAS si-a aratat interesul pentru preluarea firmei din Craiova in parteneriat cu unul sau mai multi potentiali investitori.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO