Eveniment

EPIC va administra investitiile la Parcul de Distractii Snagov

12.11.2004, 00:00 49



Banca de investitii European Privatization & Investment Corporation (EPIC) a anuntat ca va administra procesul de dezvoltare si investitii al Parcului de Distractii Snagov considerand ca Parcul ofera o oportunitate de investitii excelenta.



EPIC, care a fost fondata in 1991, este specializata in activitati de consultanta si investitii pentru restructurare si privatizare in regiunea Europei Centrale si de Est. EPIC ofera servicii de consultanta financiara (fuziuni si achizitii) companiilor internationale, organizatiilor guvernamentale si municipalitatilor in proiecte de asistenta, management si privatizare. EPIC a realizat privatizari cu o valoare totala a tranzactiilor de peste patru miliarde de euro si administreaza in prezent active in valoare de peste doua miliarde euro, incluzand portofoliul industrial al municipalitatii din Praga. In Romania, banca de investiti a consiliat APAPS in procesul de privatizare a companiei BAD Rulmenti si in procedul de vanzare a Hiperion Stei catre European Foods. De asemenea, EPIC a participat si la procesul de preluare a firmei Terra Sat de catre Romania Cable Systems (RCS).



Guvernul a aprobat, la sfarsitul lunii septembrie, printr-o hotarare, constituirea parcului industrial turistic si de agrement Snagov pe terenul complexului agrozootehnic Vlasia, situat in localitatea Snagov din judetul Ilfov.



Parcul va fi administrat de societatea comerciala "Parcul industrial si de agrement Snagov". In actul normativ se arata ca durata de functionare a parcului industrial este de 49 ani, societatea de administrare avand drept de folosinta asupra terenului aferent pe aceeasi perioada, cu drept de prelungire.



Proiectul, cunoscut initial sub denumirea de "Dracula Park", a fost lansat in noiembrie 2001, locatia aleasa atunci fiind Sighisoara.



La inceputul anului trecut, compania PricewaterhouseCoopers a finalizat studiul de prefezabilitate al proiectului, care recomanda zona Snagov ca locatie optima pentru Dracula Park, pe un teren pus la dispozitie de RA Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat.



In luna octombrie 2003, Guvernul a aprobat un memorandum initiat de ministrul pentru coordonarea Secretariatului General al Guvernului, in care se propune configurarea proiectului sub forma unui parc industrial, pe un teren situat in Snagov. Valoarea totala a investitiei era estimata intre 40 si 70 mil. euro. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO