Eveniment

EXCLUSIV ZF. Surpriză: Ioan Popa a angajat banca de investiţii Rothschild pentru a testa piaţa pentru o tranzacţie cu Transavia, cel mai mare producător de carne de pui

EXCLUSIV ZF. Surpriză: Ioan Popa a angajat banca de...

Autor: Cristian Hostiuc, Mădălina Dediu Panaete

13.02.2023, 15:48 4517

Transavia, cel mai mare producător de carne de pui din România, deţinut de antreprenorul român Ioan Popa, a angajat celebra bancă de investiţii Rothschild pentru a testa piaţa în privinţa unui eventual interes pentru achiziţia companiei, conform unor surse de pe piaţa de consultanţă.

„Vă mulţumim pentru interesul arătat faţă de compania noastră. În legătură cu solicitarea dumneavoastră, pentru moment nu oferim informaţii pe această temă”, au răspuns reprezentanţii Transavia la solicitarea ZF cu privire la motivul angajării Rothschild.

Transavia este o afacere antreprenorială începută acum trei decenii, iar Ioan Popa a făcut din companie liderul pieţei de carne de pui, cu afaceri de 953 de milioane de lei în 2021 la nivelul grupului (circa 200 mil. euro).

Grupul are 28 de ferme de creştere a păsărilor, localizate în opt judeţe din România, în Alba, Cluj, Sibiu, Braşov, Timiş, Mureş, Harghita şi Caraş-Severin, având o suprafaţă de teren agricol cumulată de 10.000 de hectare, potrivit informaţiilor furnizate anterior de companie.De asemenea, Transavia are patru ferme de producţie de cereale, o fabrică de nutreţuri combinate cu o capacitate de producţie a furajelor de 250.000 tone/an, trei abatoare şi o fabrică de procesare a cărnii.

Rothschild acţionează prin divizia de consultanţă în fuziuni şi achiziţii. În ultimii ani, Rothchild a fost prezent în mai multe tranzacţii din România începând de la listarea Sphera ( KFC, Pizza Hut) la bursă până la vânzarea Tiriac Leasing către Banca Transilvania.

Acum consultanţii de la Rothschild lucrează pentru Fondul Proprietatea în vederea listării pe bursă a pachetului deţinut la Hidroelectrica, care dacă s-ar întâmpla ar fi cea mai mare tranzacţie din istoria pieţei de capital din România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO