Eveniment

Festivalul de film documentar One World Romania, dedicat drepturilor omului, începe pe 17 martie

Festivalul de film documentar One World Romania, dedicat...

Autor: Mirabela Tiron

06.02.2014, 13:08 74

A şaptea edţie a festivalului de film documentar One World Romania, dedicat drepturilor omului, va avea loc în perioada 17-23 martie în Bucureşti.

Deschiderea oficială a festivalului este organizată la Cinema Pro în Capitală,

“One World Romania priveşte înapoi spre cei 25 de ani care au trecut de la căderea comunismului, cercetează statul strâmb, născut din mariajul corupţiei cu nedreptatea, alcătuieşte un portret al rebelilor care şi-au găsit cauzele şi studiază suferinţele morale ale presei. Festivalul adună în a cincea secţiune filme care vorbesc despre dragoste. Mai mult, festivalul îl aduce în România pe reputatul regizor polonez Marcel Lozinski pentru a prezenta o retrospectivă a acestui maestru al hazardului. Toate acestea în 40 de filme documentare alese pe sprânceană”, potrivit organizatorilor festivalului.

Până în martie, One World Romania aduce şapte proiecţii. În fiecare zi de luni, între 10 februarie şi 10 martie, cinci dintre acestea vor putea fi vizionate la Centrul Ceh din Bucureşti. Este vorba de  “Winter, Go Away!”, ”Call me Kuchu”,  „The Art to Survive the Longest War in the World”, „The Punk Syndrome”, „My Reincarnation”. Celelalte două proiecţii vor avea loc în mansarda Urbanesc, pe 5 şi  12 martie, începând cu ora 20:00. Documentarele proiectate vor fi „Big Boys Gone Bananas!” şi „Forbidden Voices”. După fiecare proiecţie se organizează o dezbatere cu cel puţin un invitat, regizor strain şi sau  un expert in domeniul tratat in film. In afara de proiecţii şi dezbateri se vor organiza evenimente  pentru liceeni şi un atelier pentru documentaristi romani dar va avea loc şi o piesă de teatru.

Organizatorii festivalului sunt Asociaţia One World Romania şi Centrul Ceh Bucureşti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO