Eveniment

Remaniere şoc în Rusia: Serghei Şoigu, arhitectul invaziei Rusiei în Ucraina, a fost mutat de la şefia Ministerului Apărării, semn că preşedintele este nemulţumit de gestionarea conflictului

Remaniere şoc în Rusia: Serghei Şoigu, arhitectul...

Autor: Ştefan Stan

12.05.2024, 23:08 388

Vladimir Putin a înlocuit doi dintre cei mai vechi oficiali de securitate ai săi într-o remaniere surprinzătoare, sugerând că preşedintele rus este nemulţumit de modul în care a gestionat invazia sa de doi ani în Ucraina.

Putin, care a depus jurământul pentru un al cincilea mandat la începutul acestei săptămâni, care îi prelungeşte guvernarea de un sfert de secol până cel puţin în 2030, l-a numit duminică pe Serghei Şoigu, ministrul apărării, în fruntea Consiliului de securitate al Rusiei, potrivit Camerei superioare a parlamentului.

Andrei Belousov, un vicepremier şi consilier economic de lungă durată al lui Putin, îl va înlocui pe Shoigu, care a condus Ministerul rus al Apărării din 2012.

Nikolai Patruşev, un fost spion hawkist şi unul dintre cei mai apropiaţi colaboratori ai lui Putin, va ocupa o nouă poziţie nespecificată, după ce a condus Consiliul de Securitate din 2008.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO