Eveniment

Finanţele relaxează condiţiile de acordare a eşalonărilor la plată

Finanţele relaxează condiţiile de acordare a...

Autor: Raluca Ghinea

03.06.2014, 00:00 90

Finanţele ar putea permite contribuabililor eşalonarea la plată a creanţelor stabilite de alte organe şi trimise Fiscului pentru recuperare, dar şi a diferenţelor de obligaţii fiscale stabilite prin declaraţii rectificative, pentru creşterea gradului de recuperare a datoriilor, potrivit unui proiect.

În această categorie se includ creanţe precum cele ale fondului de risc aferente împrumuturilor garantate şi/sau subîmprumutate de stat, ajutorul de stat ilegal sau utilizat abuziv, creanţe bugetare rezultate din nereguli apărute în obţinerea şi utilizarea fondurilor europene şi/sau a fondurilor publice naţionale aferente acestora.

Astfel de sume, existente în evidenţa fiscală la data aprobării eşalonării sau transmise spre recuperere ANAF pe perioada derulării eşalonării, reprezintă condiţie de menţinere a eşalonării, legiuitorul stabilind în acest sens un termen de plată de 180 de zile de la data comunicării deciziei de eşalonare sau a somaţiei, după caz.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO