Eveniment

Fly Taxi si-a triplat numarul de taximetre

21.09.2004, 00:00 29

Compania bucuresteana de taximetrie Fly Taxi care a castigat licitatia pentru furnizarea de servicii exclusive pentru Aeroportul International "Henri Coanda" si-a triplat, de la intrarea pe piata acum cateva luni, numarul de autoturisme de la 70 la 200. "Exista o cerere foarte mare pentru serviciile noastre in special din partea marilor companii din Bucuresti. Pe de alta parte, numarul autorizatiilor pentru activitatea de taximetrie a fost blocat recent si nu am mai fi putut intra pe aceasta piata decat daca s-ar fi retras una din firmele deja existente", spune Nicu Ghitulescu, unul din asociatii Fly Taxi. Investitia in cele 200 de autoturisme si in cele doua dispecerate s-a ridicat la 3 milioane de euro.
Numarul autorizatiilor pentru activitatea de taximetrie in Bucuresti a fost blocat recent la 8.000, dar exista in continuare dispute pe marginea oportunitatii eliminarii sau pastrarii actualei flote de taximetre in Bucuresti. "Numarul taximetrelor din Bucuresti este mult prea mare la ora actuala si de aceea sunt unele firme care merg in pierdere", afirma Ghitulescu.
Ghitulescu spune ca intentioneaza sa mai achizitoneze alte 100 de autoturisme insa este blocat din cauza limitarii numarului de licente. "Singura posibilitate este sa cumperi pachetul majoritar de actiuni la o firma care deja opereaza pe piata si ai caror actionari ar dori sa se retraga din aceasta afacere. Pana acum nu stiu sa existe vreo firma care ar dori sa vanda dar noi suntem dispusi sa cumparam", sustine Ghitulescu.
Piata taximetriei din Bucuresti s-a ridicat anul trecut la circa 27 de milioane de euro si este dominata de Cris Taxi, Cobalcescu, Rodell, Taxi 2000 si Fly Taxi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO